Norwegian od aprila uvodi letove iz Helsinkija ka Tivtu

Poznata norveška low cost avio-kompanija Norwegian Air Shuttle u predstojećoj ljetnjoj IATA sezoni, uvešće još jednu liniju iz Skandinavije za Crnu Goru. Riječ je o novoj liniji Helsinki-Tivat-Helsinki na kojoj će avioni Norwegiana letjeti jednom nedjeljno, svakog utorka počevši od 16. aprila.

Iz glavnog grada Finske za Tivat Norwegian će saobraćati avionima tipa boeing B 737-800. Pored ove, Norwegian će tokom predstojeće ljetnje sezone za Tivat saobraćati i iz Osla jer sezonska linija za glavni grad Norveške sa našeg primorskog aerodroma, funkcioniše već par godina.

Na tivatski aerodrom od 13. aprila slijetaće i najveći i najjači avioprevoznik u Evropi njemačka nacionalna aviokompanija Lufthansa. Avioni te kompanije dva puta nedjeljno će letjeti iz Njemačke za Tivat i to subotom iz Minhena, a nedjeljom iz Frankfurta. Lufthansa je stavila u prodaju karte za svoje nove linije iz Njemačke prema Crnoj Gori, a na kojima će saobraćati avioni tipa auirbus A-319. Dolazak Lufthanse koja je jedan od najjaćih tzv. legacy carierra na svijetu u Crnu Goru od izuzetnog je značaja za preduzeće Aerodromi Crne Gore (ACG) i našu turističku privredu uopšte.

ACG je ljetos prvo uspio da na aerodrom Tivat dovede članicu Lufthansa grupe, belgijsku nacionalnu kompaniju Brussels Airlines, a sada i njenog prestižnog njemačkog princioala.

Check Also

Osiguravajuća društva fakturisala bruto premiju u iznosu od 9,2 miliona eura

Na osnovu preliminarnih podataka dostavljenih Agenciji za nadzor osiguranja od strane društava za osiguranje, društva …

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *