Luksuzni penthaus na Menhetnu prodat za 238 miliona dolara

Dodajte komentar

Novi dom američkog investitora Kena Griffina nalazi se u prestižnom njujorškom kvartu Central Park, a nudi nevjerovatan pogled na Manhattan i 34 puta je veći od tipičnog stana u ovom dijelu New Yorka.

Naime, najinteresantnija stvar vezana za ovaj novi penthouse je njegova cijena od blizu 238 miliona dolara, koja je prevazišla sve dosadašnje rekorde i učinila ga najskupljim stambenim objektom ikad kupljenim u SAD-u, navodi Wall Street Journal.

“New York je poznat po veleljepnim objektima, ali ovaj objekt je vanserijski po svim parametrima”, rekao je stručnjak za investicije u nekretnine Daniel Levy, izvršni direktor New York City Realtyja, prenosi Klix.

On je rekao i to da je prethodni rekord za najskuplju prodatu kuću u New Yorku bio 100 miliona dolara, a njen kupac je bio Michael Dell, osnivač kompanije Dell Technologies.

Ken Griffin je sebi priuštio ovu luksuznu nekretninu samo nekoliko dana nakon što je potrošio 122 miliona dolara na kupovinu londonske vile u blizini Buckinghamske palate, izvještava Bloomberg.

Podijeli ovaj članak
Ostavite komentar

Komentariši

Vaša email adresa neće biti objavljivana. Neophodna polja su označena sa *