Turci na Zabjelu grade ekskluzivni kondo hotel i rezidencijalni kompleks sa 348 stambenih jedinica

Dodajte komentar
Izgled budućeg kompleksa

Podgorica će do kraja naredne godine dobiti ekskluzivni kondo hotel i rezidencijalni kompleks LeGrand Hotel Podgorica sa ukupno 348 stambenih jedinica.

Kako je objavljeno na stranicama turske kompanije Erka Grupa koja vodi projekat, njihova kćerka-firma Erka Invest Montenegro u sadradnji sa crnogorskom arhitektonskom kompanijom Ing-invest, počeo je 10. januara na Zabjelu izgradnju hotela sa pet zvjezdica ukupne površine 27.000 kvadratnih metara. Sam hotel imaće 270 smještajnih jedinica 186 standardnih, zatim 72 apartmana korisne površine 48 i 49 kvadrata i 12 ekskluzivnih apartmana od 55 kvadrata. U ponudi su još i premijer apartmani od 108 i predsjednički apartmani od 386 kvadratnih metara.

“Dizajn LeGrand Hotela inspirisan je u najvećem dijelu francuskom arhitekturom, posebno zgradom Opere u Parizu, a najsitniji detalji uzeti su u obzir kako bi u potpunosti zadovoljili visoke standarde hotela sa pet zvjezdica. Objekat će imati spa centar svjetskog glasa, fintes centar, šoping zonu i noćni klub”, navodi se u projektnoj dokumentaciji i precizira da će svoje butike otvoriti svjetski poznati brendovi Victoria's Secret i Hermes, te turski Damat Tween i Roberto Bravo.

Ovaj višemilionski projekat za koji još ne postoje konkretni finansijski pokazatelji, prošle godine je najavio pred sami kraj mandata najavio i tadašnji ambasador Turske Serhat Galip. Kako je istakao tom prilikom, uslovi za ulaganje u našoj državi su izuzetno povoljni, pa su investitori iz te zemlje izrazili interesovanje za izgradnju akva-parka, tržnog centra i sportskog kompleksa u Podgorici.

Ključni ljudi u bordu direktora Erka Grupe koja vodi izdgradnju ovih objekata, su predsjednik Mehmet Vejsi Erdogan i potpredsjednik tijela Murat Erdogan. Bave se izgradnjom više od 20 godina i imaju deset kompanija koje posluju u Aziji, na Srednjem Istoku, u Evropi, Africi i Turskoj. Do sada su završili 65 projekata u pet zemalja ukupne vrijednosti 188 miliona dolara.

Mehmet i Murat Erdogan su ujedno i osnivači podgoričke kompanije Erka Invest Montenegro čija je primarna djelatnost izgradnja stambenih i nestambenih zgrada, a registrovana je još za promet roba i usluga, uvoz i izvoz.

Arhitektonski studio Ing-invest osnovao je 1997. godine i njime rukovodi poznati arhitekta Veselin Bato Radulović. U protekle dvije deceni-
je, pored planiranja i projektovanja, bavili su se i poslovima tehničke kontrole, stručnog nadzora i tehničkog prijema svih tipova građevinskih objekata. U njihove projekte spadaju hotelski kompleks Ruža vjetrova u Dobroj Vodi kod Bara i restaurirane palate “Smekja” koja je prošle godine postala Iberostar Grand Hotel Perast, zatim nadkrivanje otvorenog vaterpolo bazena SC “Morača”, tržni centar TCZ u Igalu, kao i budućeg Gradskog pozorišta i doma starih u Podogorici, srednje škole u Golubovcima i renoviranje zatvorenog bazena u Kotoru.

Podijeli ovaj članak
Ostavite komentar

Komentariši

Vaša email adresa neće biti objavljivana. Neophodna polja su označena sa *