Ryanair razmatra nove linije iz Podgorice

Lowcost avio kompanija Ryanair razmatra širenje poslovanja u Crnoj Gori. Rukovodilac za razvoj linija Ryanaira Gary Butler, sastao se sa generalnim direktorom aerodroma Crne Gore, Danilom Orlandićem, kako bi razgovarali o potencijalu rasta.

Ova aviokompanija će ove predstaviti šestu avio liniju iz podgorice za predstojeću ljetnju sezonu, sa letovima iz Bolonje koji kreću 1. aprila. Ryanair se ne suočava sa direktnom konkurencijom na ovoj liniji, jer Alitalia i Montenegro Airlines održavaju usluge između Rima i Podgorice, dok Wizz Air obavlja letove od Milana do glavnog grada Crne Gore. Osim toga, Ryanair-ova podružnica Laudamotion će od 2. aprila dodati usluge između Štutgarta i Podgorice.

Aviokompanija je za Ex-Yu aviation saopštila da očekuje 175.000 putnika na svojim linijama do i iz glavnog grada Crne Gore.

“Očekujemo da ćemo ove godine preko Podgoričkog aerodroma prevesti više od 175.000 putnika. Ryanair nudi ukupno šest ruta koje sa aerodroma u Podgorici i to do Stockholma (Skavsta), Brisela (Charleroi), Londona (Stansted), Berlina (Schonefeld), Bolognje i Wroclawa”.

Ryanair je pokrenuo letove iz Podgorice u ljeto 2013. nakon dvije godine pregovora s vladom. U četvrtak je na podgoričkom aerodromu “Golubovci” sletio petstohiljaditi putnik.

Ryanair nudi najviše kapaciteta niskotarifnim prevoznicima. Sve u svemu, treći je po broju mesta koje prodaje, iza samo Montenegro Airlinesa i Air Serbia. Iz kompanije su ranije saopštili i da su zainteresovani da u njihovu mrežu uključe i tivatski aerodrom.

“To je jedan od aerodroma koji nam je veoma privlačan. Tokom ljeta, letovi prema Crnoj Gori su traženi, dok su i tokom zime usluge iz Crne Gore popularne, što je dobra kombinacija. Oni koji putuju u Crnu Goru na odmor na našim letovima obično ostaju šest dana “, saopšteno je iz kompanije.

Izvor: EX-YU aviation news

Check Also

Zašto prosječan investitor ispodprosječno zarađuje i kako to promijeniti?

Bliži se kraj ove, velikim dijelom, globalno užasavajuće godine. A ekonomska perspektiva ne izgleda sjajno. …

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *