Naslovne strane dnevnih novina za 9. februar – Najvažnije vijesti iz ekonomije

Dodajte komentar

Dnevne novine

Depoziti u 13 banaka porasli skoro 30 miliona

Nakon uvođenja privremene uprave u Atlas i IBM banci depoziti u 13 preostalih banaka porasli su 28 miliona, a likvidna aktiva šest miliona eura, saopšteno je na sastanku predstavnika Centralne banke (CBCG) i glavnih izvršnih direktora banaka. Na sastanku, koji su ispratili i generalni sekretar Udruženja banaka Bratislav Pejaković i direktor Fonda za zaštitu depozita Predrag Marković, ocijenjeno je da ključne bilansne pozicije na nivou sistema bilježe rast.

Konsultativno saslušanje FZD u utorak

Skupštinski Odbor za ekonomiju, finansije i budžet održaće u utorak konsultativno saslušanje o funkcionisanju Fonda za zaštitu depozita nakon uvođenja stečaja u Invest banku Montenegro (IBM). U Skupštini je saopšteno da su na sjednicu pozvani i predstavnici Fonda.

Luštica Development investirala 181,23 miliona

Kompanija Luštica Development je u proteklih osam godina za investicione i druge troškove ukupno izdvojila 181,23 miliona eura, od čega 47,52 miliona eura u 2018, navodi se u Izvještaju o realizovanim investicionim i drugim aktivnostima po osnovu ugovora o zakupu i izgradnji.

Pobjeda

Za tri godine šest preduzeća dobila 1,36 miliona

Vlada je u prethodne tri godine, po osnovu Uredbe o podsticanju direktnih investicija isplatila 1,36 miliona eura bespovratnih sredstava bjelopoljskim preduzećima Meso-promet i Pelengić trade, nikšićkim Securitas Montenegro i Comp-Comerc, podgoričkom Hemomontu i Fabrici stočne hrane iz Spuža, navodi se u izvještaju o realizaciji investicionih projekata po osnovu uredbe o podsticanju direktnih investicija, koji je Vlada usvojila u četvrtak.

Depoziti u 13 banaka povećani 28 miliona eura

Nakon uvođenja privremene uprave u Atlas banci i IBM, odnosno 7. decembra prošle godine, sve ključne bilansne pozicije, na nivou sistema, bilježe rast, saopšteno je juče nakon sastanka predstavnika Centralne banke, glavnih izvršnih direktora i drugih predstavnika, generalnog sekretara Udruženja banaka Crne Gore Bratislava Pejakovića i direktora Fonda za zaštitu depozita Predraga Markovića.

Nadaju se kompromisu

U kompaniji “Vektra Boka vjeruju da će se naći kompromisno rješenje i da će se steći uslovi za investicije u Herceg Novom nakon što je Savjet za privatizaciju i kapitalne projekte odbio njihov zahtjev za prodaju hotela ,,Plaža, ,,Igalo, ,,Tamaris i park hotela ,,Boka. Kompanija Dragana Brkovića postala je vlasnik većinskog paketa akcija nekadašnjeg UTRO Boka prije 12 godina ali nikada nije sprovela investicioni program.

Vijesti

Podijeli ovaj članak
Ostavite komentar

Komentariši

Vaša email adresa neće biti objavljivana. Neophodna polja su označena sa *