New York, USA - July 29, 2016: The illuminated Dow Jones sign in times square late in the night as the latest news streams on the led board.

Dow Jones i Tanjug sklopili ugovor o saradnji

Novinska agencija Tanjug sklopila je ugovor sa američkom izdavačkom kompanijom Dow Jones, koja će ubuduće biti korisnik, ali i distributer Tanjugovih ekonomskih vijesti, na komercijalnoj osnovi.

Do saradnje Dow Jonesa i Tanjuga došlo je na inicijativu američke kompanije.
Dow Jones je najpoznatiji po indeksu Njujorške berze, Dow Jones Industrail Average, koji pokazuje vrijednost 30 velikih preduzeća sa sjedištem u SAD, i prati njihovo trgovanje na berzi.
Kompanija posjeduje brojna dnevna i periodična finansijska izdanja, među kojima je i njen najčuveniji brend – dnevni list Wall Street Journal, a fokusirana je na informacije iz oblasti svijeta finansija, te pružanje „informacionih alata“ finansijskim kompanijama.
Posjeduje više od 20 proizvoda, koji kombinuju sadržaj i tehnologiju kako bi pomogli kompanijama u donošenju odluka, a među njima su, pored ostalog, Dow Jones Newswire, platforma finansijskih vesti u realnom vremenu, zatim Dow Jones Faktiva, onlajn baza odabranih, sistematizovanih podataka koji se koriste za donošenje odluka kroz pretraživanje rezultata, upozorenja, biltena i grafikona o kompanijama, temama i ljudima.
Dow Jones je osnovan 1882. godine, a danas je u većinskom vlasništvu News Korporacije Ruperta Murdocha.

Check Also

Vrunski doživljaj uz vrhunski TV na rate

Kompanija m:tel je pripremila akciju za sve koji žele da koriste m:BOX paket, a uz …

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *