Za uređenje prostora Herceg Novog treba 11,8 miliona eura

Dodajte komentar
Herceg Novi

Najviše novca biće obezbijeđeno iz budžeta lokalne uprave, 6, 1 milion eura, preko Fondova EU 2,8 miliona, kapitalnog budžeta Crne Gore 2 miliona, iz kreditnih sredstava 600 hiljada eura. Od donacija i ućešća sredstava zainteresovanih korisnika prostora u skladu sa važećom regulativom trebalo bi da se obezbijedi 320 hiljada eura, računaju u lokalnoj upravi.

Najviše novca, 6.012,000 eura trebalo bi da pokrije izgradnju ili rekonstrukciju javnih objekata – javne garaže, proširenje groblja, Autobuske stanice i drugo.

Izgradnja i rekonstrukcija saobraćajnica koštaće 2,6 miliona eura, hidrotehničke infrastrukture 2,1 milion, dok će za komunalno opremanje zemljišta biti opredijeljeno 1,9 miliona eura. Izgradnja i rekonstrukcija javne rasvjete koštaće 250 hiljada eura, izrada planske dokumentacije i projekata 170 hiljada, a izrada studija, akcionih planova i sličnog, 30 hiljada.

– Koncept Programa za 2019. godinu je zasnovan na procjenama o održivom razvoju Herceg Novog i usaglašen je sa realnim mogućnostima lokalne samouprave da održi balans između prostornog, ekonomskog i socijalnog razvoja. Prostor Herceg Novog sa svim svojim osobenostima i izuzetnim kvalitetima je jedan od glavnih resursa sa kojim se raspolaže i na čijim vrijednostima se planira dalji razvoj – ističe se u Programu.

Dinamika uređenja prostora će se realizovati, u skladu sa definisanim planskim konceptom i mogućnostima datih PUP-om. Pri tome je prioritet izrada planova za ona područja gdje ne postoje važeći detaljni urbanistički planovi tj. njihova važnost je istekla. Takođe, za razvoj opštine od presudne važnosti je izrada planova kojima se detaljno razrađuju poslovne i turističke zone, koje će omogućiti izgradnju većih poslovnih i turističkih objekata

Uvid u Nacrt Programa dostupan je do 8. februara u Sekretarijatu za prostorno planiranje i izgradnju (III sprat, kancelarija br.87).

Takođe, Nacrt Programa uređenja prostora Opštine Herceg Novi, sa formularom za prijedloge i sugestije, nalazi se i na sajtu Opštine Herceg Novi.

TAGOVI:
Podijeli ovaj članak
Ostavite komentar

Komentariši

Vaša email adresa neće biti objavljivana. Neophodna polja su označena sa *