Promocija crnogorske turističke ponude u Zagrebu (video)

Dodajte komentar

U okviru manifestacije „Dani Crne Gore u Zagrebu – Kreativna Crna Gora“, Glavni grad i Turistička organizacija Podgorice predstavili su danas razvojne, investicione i turističke potencijale Glavnog grada tamošnjim zvaničnicima, privrednicima i medijima.

Rukovodilac Službe za međunarodnu sradnju Dragutin Đeković održao je prezentaciju na temu „Razvojni potencijali Glavnog grada – Podgorice“, a predstavnici Turističke organizacije prezentovali su „Vinske ceste Podgorice“.

Posjetioci su bili u prilici da se pored turističkih, prirodnih i kulturnih potencijala Glavnog grada, upoznaju i sa bogatom eno i gastro ponudom podgoričkog regiona – da upoznaju Podgoricu kao vinski grad, grad kvalitetnih vina i grad sa ogromnim potencijalima za razvoj ovog oblika turizma. Prezentacija je podrazumijevala degustaciju  vinske ponude manjih vinarija sa teritorije Podgorice, a kako bi doživljaj bio potpun, upriličenu degustaciju vina pratili su i tradicionalni gastro proizvodi podgoričkog regiona. Degustacija je organizovana  uz profesionalnog somelijera koji je prisutne upoznao kako sa kvalitetom vina, tako i samog zemljišta na kojem se uzgaja vinova loza.

Turistička organizacija Podgorice će uzeti učešće i u okviru zajedničke prezentacije Nacionalne turističke organizacije Crne Gore, 11. februara, te i tom prilikom predstaviti turističku i gastro ponudu Podgorice. Ova posjeta će biti iskorišćena i za uspostavljanje intenzivnije saradnje sa TZ Grada Zagreba.

U okviru manifestacije „Dani Crne Gore u Zagrebu – Kreativna Crna Gora“ sjutra će biti upriličeni i bilateralni susreti gradonačelnika Podgorice i Zagreba, a gradonačelnik Podgorice, dr Ivan Vuković, biće u petak domaćin na prijemu gdje će se izvoditi crnogorske tradicionalne kompozicije u jazz obradi.

Podsjećamo, domaćin manifestacije je Evropski dom u Zagrebu, a organizatori Ministarstvo vanjskih poslova Crne Gore, Ministarstvo kulture, Ministarstvo održivog razvoja i turizma, Glavni grad Podgorica, Privredna komora i Nacionalna turistička organizacija Crne Gore, u saradnji sa Ambasadom Crne Gore u Zagrebu.

Nina Pajović iz Turističke Oorganizacija Poidgorica kazala je da se TO Glavnog grada Podgorice po prvi put na ovakav način predstavlja u Zagrebu

“To sve u okviru manifestacije Dani Crne Gore u Zagrebu, kreativna Crna Gora čiji je domaćin Evropski dom, a organizatori Ministarstvo vanjskih poslova Crne Gore, Ministarstvo održivog razvoja i turizma, Ministarstvo kulture, Glavni grad Podgorica, Privredna komora i NTO Crne Gore u saradnji sa ambasadom Crne Gore u Zagrebu. Danas ćemo Podgoricu predstaviti kao vinski grad, grad dobrih i kvalitetnih vina i grad sa ogromnim potencijalima za razvoj ovog oblika turizma. Svi prisutni biće u prilici da uz somilijera na pravi način upoznaju tajne izuzetno bogate enološke i gastronomske riznice Podgorice i Podgoričkog regiona. Od ukupne površine na kojoj se uzgaja vinova loza u Crnoj Gori, čak 80 posto je na teritoriji Podgorice, od toga naravno, najveći dio se izdvaja na kompaniju 13 jul Plantaže i najveći vinogradski kompleks u jednoj cjelini u Evropi čija ponuda je vjerujem već dovoljno poznata i u Hrvatskoj“, kazala je Pajović.

TO Glavnog grada Podgorica će uzeti učešće i u okviru zajedničkog predstavljanja NTO Crne Gore u saradnji sa ostalim lokalnim turističkim organizacijama koje je zakazano za ponedjeljak 11 februar ovdje u Zagrebu, tako da će svi posjetioci i tada biti u prilici da se informišu o turističkoj ponudi Podgorice.

Podijeli ovaj članak
Ostavite komentar

Komentariši

Vaša email adresa neće biti objavljivana. Neophodna polja su označena sa *