Bezos optužio National Enquirer za iznudu

Čelnik Amazona Jeff Bezos optužio je kompaniju AMI, izdavača tabloida National Enquirer za iznudu. U objavi na blogu tvrdi kako su mu iz AMI-ja prijetili da će objaviti njegove kompromitujuće fotografije i poruke što je potkrijepio navodnim e-mailovima iz te kompanije u kojima ga ucjenjuju.

Umjesto da im se pokorim, ja sam objavio sve što su mi poslali, uprkos javnoj sramoti – napisao je najbogatiji čovjek na svijetu.

Pod naslovom “Ne hvala, gospodine Pecker”, Bezos je podijelio e-mail jednog od šefova u AMI-ju koji mu navodno prijeti da će objaviti njegove intimne fotografije i poruke koje je slao ljubavnici.

Neke od Bezosovih poruka u javnost su iscurile prošli mjesec, a on i njegova supruga MacKenzie Bezos objavili su da se razvode nakon 25 godina braka.

U National Enquireru kažu kako su Bezosa istraživali mjesecima te da imaju dokaze o tome da ju je vodio na egzotične destinacije svojim privatnim avionom Objavili su da je Bezos u vezi sa suprugom moćnog holivudskog lovca na talente Patricka Whitesella, bivšom televizijskom voditeljkom i novinarkom Lauren Sanchez. Njihova veza, započeta prije osam mjeseci, bila je posljednji udarac za brak s MacKenzie.

Bezos, koji je nekod bio glavni dioničar Amazona, sada posjeduje oko 16 posto kompanije, što je po berzanskoj vrijednosti u četvrtak iznosilo oko 130 milijardi dolara.

Check Also

Istraživanje Erste banke pokazalo: Pandemija promijenila navike potrošača vlasnika kartica

Istraživanje Erste banke pokazalo je da su građani vlasnici kartica ove banke tokom epidemije korona …

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *