Naslovne strane dnevnih novina za 7. februar – Najvažnije vijesti iz ekonomije

Dodajte komentar

Dnevne novine

Kreirati ponude za turiste iz dalekih zemalja

Zemlje Balkana treba da zajednički kreiraju ponude za turiste iz dalekih zemalja, ocijenjeno je na sastanku ministra održivog razvoja i turizma Pavla Radulovića i ambasadora Makedonije Mihajla Trpkoskog. Radulović je naveo da, ukoliko se oko turističke ponude zemlje Balkana ne ujedine, ne može se napraviti atraktivna ponuda.

Isplaćeno 54 odsto garantovanih depozita

Deponentima Invest Banke Montenegro u stečaju do sada je isplaćeno 54 odsto ukupne obaveze, odnosno 11,97 miliona eura depozita, saopštio je direktor Fonda za zaštitu depozita Predrag Marković. On je kazao da Societe Generale, NLB i Hipotekama banka, u kojima se vrše isplate, posao obavljaju profesionalno i bez problema.

UNIVERSAL CAPITAL BANKA ANGAŽOVALA ADVOKATE U LONDONU

Universal Capital banka je upoznata sa brojnim neistinitim i klevetničkim tvrdnjama koje je protiv nje iznio Duško Knežević. U skladu sa svojom uobičajenom politikom, Odbor UCB-a je dao instrukcije vodećoj advokatskoj kancelariji Mishcon de Reya iz Londona da preduzme sve neophodne korake u Velikoj Britaniji i na drugim mjestima gde je to neophodno radi zaštite svojih prava i ugleda, uključujući i pred sudovima ukoliko je to potrebno, piše u saopštenju za medije koje je potpisao izvršni direktor Miloš Pavlović.

Dan

Lazareviću i Hamoviću zabranili da trguju strujom

Regulatorna agencija za energetiku (RAE) posjeduje registar od 15 aktivnih licenci za električnu energiju. Radi se o licencama za proizvodnju, prenos, snabdijevanje i distribuciju električne energije. Aktivne licence imaju kompanije Elektroprivreda (EPCG), Crnogorski elektroprenosni sistem (CGES), Zeta enerdži Danilovgrad, Montenegro bonus, Hidroenergija Montenegro, Uniprom Nikšić, Kronor Podgorica, Energia Gas and Power, Igma enerdži Andrijevica, Krnovo grin enerdži, Hidro Bistrica…

Bolji uslovi za biznis

Odlični rezultati vladine ekonomske politike i sprovedene reforme dale su kvalitetnu osnovu za dalji razvoj biznisa, otvaranje novih radnih mjesta i poboljšanje kvaliteta života građana, ocijenjeno je na sastanku premijera Duška Markovića i najuspješnijih crnogorskih privrednika. Marković je podsjetio na ostvareni ekonomski rast od 4,9 odsto za devet mjeseci prošle godine, koji je među najvećima u Evropi i na rezultate fiskalne konsolidacije.

Angažovaće revizora

Centralna banka (CBCG) namjerava da, u saradnji sa Delegacijom Evropske unije u Podgorici, angažuje nezavisnog, međunarodno priznatog spoljnjeg revizora koji će da analizira i ocijeni kvalitet pos lovnih procesa i procedura, posebno u segmentu supervizije, odnosno kontrole banaka. Iz CBCG su kazali da angažuju revizora kontinuirano radeći na unapređenju transparentnosti, sa ciljem daljeg jačanja povjerenja u njen rad.

Pobjeda

Za akcije Hipotekarne 160 hiljada

Na berzi je juče prodato 1.600 akcija Hipotekarne banke za 160.000 eura. Cijena po akciji je bila sto eura. Ova banka ima sto hiljada akcija.

Porez na sportske i autorske naknade

U programu rada za ovu godinu Vlada je planirala da donese 85 prijedloga zakonskih rješenja, među kojima izmjene zakona o PDV, porezu na dobit, privatnojavnom partnerstvu, igrama na sreću, inspekcijskom nadzoru… Većina zakonskih rješenja će prije usvajanja biti dostavljena Evropskoj komisiji na davanje mišljenja, a za većinu će morati da se radi analiza, jer će imati uticaja na poslovni ambijent, budžet države…

Povećati plate radnicima i plaćati takse

Odlični rezultati Vladine ekonomske politike i sprovedene reforme dale su kvalitetnu osnovu za dalji razvoj biznisa, otvaranje novih radnih mjesta i poboljšanje kvaliteta života građana, rekaoje premijer Duško Marković juče na sastanku sa privrednicima. Ocijenjenoje, kako se navodi, daje potrebna snažna borba protiv sive ekonomije.

Vijesti

Podijeli ovaj članak
Ostavite komentar

Komentariši

Vaša email adresa neće biti objavljivana. Neophodna polja su označena sa *