Najveća jahta na svijetu vrijedna 800 miliona dolara (foto)

Upoznajte Valkyrie Project jahtu, mega brod koji će zapravo biti najveća privatna jahta ikada konstruisana, sa dužinom koja je veća od dva fudbalska stadiona…

Mjereći nevjerovatnih 229 metara, ova jahta će biti samo četrdeset metara kraća od Titanika, a istovremeno će srušiti rekord koji trenutno drži Azzam, jahta dugačka 180 metara, koja je u vlasništvu vođe Ujedinjenih Arapskih Emirata, Kalifa bin Zajed Al Nahjana.

Valkyrie projekat je djelo Čulun Parka, koji je sarađivao sa dizajnernima jahti iz Palmer Johnsons, kako bi ostvario svoju ideju najveće privatne jahte na svijetu. “Valkyrie Project je moja teza, koja je dobila podršku Palmer Johnson na Kraljevskoj Akademiji umjetnosti u Londonu. Bilo mi je potrebno osam mjeseci da je dizajniram”, kaže tridesetšestogodišnji Čulun Park.

Umjesto lične igračke nekog milijardera, Park želi da njegova megajahta bude korišćena kao plutajuća kuća zabave, u kojoj bi javnost mogla da uživa. Ovaj brod je dizajniran tako da može udobno smjestiti 52 gosta i 92 člana posade, a sadrži jednu palubu koja je namijenjena samo vlasniku. Opremljena sopstvenim kazinom, pozorištem, restoranima, heliodromom i umjetničkim galerijama, ova jahta može krstariti udobno pri brzini od 25 čvorova.

Dizajner kaže da će brod biti kreiran od aluminijuma i specijalne karbonske strukture, kako bi bio što lakši. Dizajn broda je takođe jedinstven. “Kada sam odlučio da budem dizajner jahti, shvatio sam da su mnoge jahte bele i naslagane kao svadbene torte. Zato sam bio odlučan u namjeri da dizajniram jedinstveni brod koji će se izdvajati”, kaže Park.

Prema njegovim riječima, konstrukcija Valkyrie Project jahte će koštati oko osamsto miliona dolara, a on već sada ima nekoliko veoma interesantnih ponuda. Ipak, za sada, još uvjek nije potpisao nijedan ugovor.

Check Also

Kako se treba obući u zavisnosti od toga u kojoj ste fazi karijere

Ono što nosimo na poslu zaista može da napravi razliku, čak i u današnje vrijeme …

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *