Jovanić više ne vodi stečajni postupak Meljine kompleksa

Dodajte komentar

Predsjednik Privrednog suda Crne Gore Blažo Jovanić izuzet je iz predmeta “Meljine kompleks”, u kojem je bio postupajući sudija, saznaju Dnevne novine.

Odluku o izuzeću Jovanovića donio je, kako nezvanično saznajeu DN, Apelacioni sud Crne Gore, ali je izuzeće takođe tražio i sam Jovanić nakon što je iz medija saznao da je osnivač Atlas grupe Duško Knežević podnio protiv njega krivičnu prijavu, optužujući ga da je nezakonito uveo stečaj u Meljine kompleks.

Prema saznanjima DN, Jovanić je izuzet od vršenja sudijske dužnosti u ovom predmetu rješenjem predsjednika Apelacionog suda, nakon što je taj Sud usvojio zahtjeve za izuzeće koje su podnijeli punomoćnici stečajnog dužnika “Meljine Kompleks” DOO Herceg Novi. Istim rješenjem odlučeno je da se ovaj predmet, metodom slučajne dodjele, dodijeli drugom sudiji.

Što se predsjednika Privrednog suda tiče, on je, prema saznanjima DN, izuzeće tražio kako bi spriječio da se dovede u pitanje njegova objektivnost prilikom odlučivanja, odnosno daljeg postupanja u predmetu, budući da je protiv Jovanića podnijeta krivična prijava.

Podsjetimo, Jovanić je, kao postupajući sudija, uveo stečaj u Meljine komleks, a njegovo rješenje je dva puta ukidao Apelacioni sud.

Podijeli ovaj članak
Ostavite komentar

Komentariši

Vaša email adresa neće biti objavljivana. Neophodna polja su označena sa *