Deponentima Invest Banke Montenegro u stečaju isplaćeno do sada 54 odsto

Deponentima Invest Banke Montenegro u stečaju isplaćeno je do sada 54 odsto ukupne obaveze, odnosno 11 miliona 975 hiljada eura, saopštio je za televiziju Nova M direktor Fonda za zaštitu depozita Predrag Marković.

Poručuje da Societe Generale, NLB i Hipotekarna, u kojima se vršila isplata, posao obavljaju profesionalno te da nije bilo nikakvih problema.

„Od ukupnih obazeza 22 miliona 333 hiljade isplatili smo 54 posto. Javilo se do sada 507 deponenata. Imamo dosta mejlova deponenata naših građana, koji žive u inostranstvu i koji se interesuju da li moraju odmah doći da podignu depozit ili će kad dođu na godišnje odmore. Mi smo im rekli da ih novac sigurno čeka u ovim bankama“, kazao je on.

Marković ističe da se sada očekuju nerezidenti, te da je u toku procedura obrade njihove dokumentacije neophodne za isplatu.

„Mislim da ćemo tokom ove nedjelje i taj dio deponenata isplatiti. Tako da očekujem do sredine iduće sedmice da dođemo do 65 odsto, a onda ćemo ostali dio čekati u skladu s tim kad se deponenti jave“, rekao je on.

Podsjetimo, Savjet Centralne banke odlučio je početkom januara da oduzme dozvolu za rad Invest banci Montenegro i pokrene stečaj , dok je za Atlas banku predložena dokapitalizacija vrijedna 22 milona eura.

Check Also

Fejsbuk aktivira kriptovalutu možda već u januaru

Fejsbuk i njegovi partneri spremaju se da izdaju kriptovalutu libru već u januaru naredne godine, …

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *