Smijenjen direktor Željezničkog prevoza Predrag Popović

Direktor Željezničkog prevoza (ŽPCG) Predrag Popović, smijenjen je sinoć na kraju maratonske sjednice Odbora direktora te kompanije, potvrđeno je “Vijestima” iz nekoliko izvora.

Za vršioca dužnosti (v. d.) izabran je Nenad Babić, dosadašnji direktor lokalnog saobraćaja.

Prema informacijama “Vijesti”, Popović je juče još prije podneva obavijestio kolege da više neće biti direktor.

Do ostavke Popovića došlo je nakon niza incidenata u željezničkom prevozu putnika koji su trajali još od posljednje ljetnje turističke sezone.

Nezadovoljni radnici ŽPCG, u više navrata upozoravali su javno “na loše međuljudske odnose” u firmi, poručivali da je stanje alarmantno i da je lokalni saobraćaj “na ivici održivosti zbog neispravnosti vozova”.

Iz menadžmenta su te tvrdnje amortizovali ocjenama da “stanje nije alarmantno, ali jeste složeno”.

Procjena je menadžmenta da će ŽPCG poslovnu 2018. završiti sa negativnim rezultatom u iznosu od oko 1,5 miliona, ali i su i napomenuli da su imali veće sopstvene prihode za 600.000 eura, kao i povećan broj putnika u odnosu na 2017.

Nezadovoljni radnici javnosti su skrenuli pažnju i da je Popović nedavno kupio novu “škodu” za oko 24.900 eura, iako nije bilo dovoljno novca ni za nabavku djelova za popravku vozova i vagona.

Iz menadženta su se branili da je vozni park putničkih automobila ŽPCG stariji od 10 godina, a da su sredstva koja su odvojena za nabavku pomenutog vozila direktora, utrošena “iz vanrednih prihoda firme”.

Check Also

Intervju sa Dinom Cibulskajom, izvršnom direktorkom Crnogorskog Telekoma

Crnogorski Telekom ima zvanično najbržu 4G mobilnu mrežu u državi i najveći broj korisnika mobilnog …

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *