Dolar zaustavio dvonedjeljni trend pada

Dodajte komentar

Dolar je prekinuo dvonedjeljni trend pada u ponedeljak, jer su snažni podaci o zaposlenosti u SAD podstakli tražnju, dok su se ostale valute kretale u uskim rasponima.

Euro je imao poteškoća da ojača iznad 1,15 dolara, s obzirom na to da su obazrivi komentari Evropske centralne banke na januarskom sastanku potvrdili zabrinutosti oko privrede eurozone koja je suočena s poteškoćama.

Zabrinutost zbog Bregzita vršila je pritisak na funtu, dok je u odnosu na korpu valuta, dolar ojačao za 0,15 procenata na 95,71 poen, nakon dvije uzastopne nedjelje pada.

Američko ministarstvo rada je u petak objavilo podatke koji su pokazali da je broj zaposlenih skočio za 304.000 u svim sektorima van poljoprivrede prošlog mjeseca, premašivši tako prognoze.

Rastući prinosi na američke hartije od vrijednosti su takođe uticali na jačanje dolara. Kamata na 10-godišnje obveznice iznosila je 2,70 procenata, što je porast u odnosu na četvoronedjeljni minimum od 2,6 procenata prošle nedelje.

Valutna tržišta su se kretala u uskom rasponu u ranom azijskom trgovanju, gde se euro trgovao na stabilnom nivou od 1,1454 dolara.

Funta je bila niža i trgovala se na nivou od 1,3062 dolara na azijskom trgovanju. Trgovci očekuju da funta ostane volatilna, s obzirom da je neizvjesnost oko Bregzita i dalje visoka.

TAGOVI: ,
Podijeli ovaj članak
Ostavite komentar

Komentariši

Vaša email adresa neće biti objavljivana. Neophodna polja su označena sa *