Kukavičić: U Crnoj Gori devet hiljada turista (video)

U Crnoj Gori trenutno boravi skoro devet hiljada gostiju, 1,25 hiljada više u odnosu na isti prošlogodišnji period, saopštila je direktorica Nacionalne turističke organizacije (NTO), Željka Radak Kukavičić.

Ona je za Info biro kazala da prihodi od boravišne takse za januar iznose preko 25 hiljada EUR, što je skoro 15 odsto više u odnosu na isti prošlogodišnji period.

“Realizovane promotivne aktivnosti za zimsku turističku sezonu, vremenske prilike, ali i dobra priprema od kompletne turističke privrede, ima za rezultat to da za ovu zimsku turističku sezonu u kontinuitetu bilježimo dobre rezultate I posjećenost”, rekla je Radak Kukavičić.

Iako je završen školski raspust, kada tradicionalno najveći broj domaćih ali i gostiju iz regiona boravi u Crnoj Gori, početak februara bilježi dobru posjećenost.

Radak Kukavićić je navela da je posebna pažnja posvećena tržištu Albanije.

“Sredinom januara imali smo i dodatne promotivne aktivnosti na tržištu Albanije, imajući upravo u vidu da su gosti sa tog tržišta tradicionalno posjetici naših zimskih turističkih centara”, navela je Radak Kukavičić.

Prema njenim riječima, sve ski centre u Crnoj Gori karakteriše dobra posjećenost, koja je najveća u danima vikenda, kada na skijalištima boravi u prosjeku od 1,5 hilada do dvije hiljade turista.

“NTO u saradnji sa lokalnim turističkim organizacijama Kolašina i Žabljaka subvencionira autobuski prevoz koji se organizuje iz centra Žabljaka i Kolašina do skijališta. Takođe i neki hoteli u Kolašinu imaju svoj prevoz, što je olakšavajuća okolnost za sve goste koji se nalaze u tim gradovima”, dodala je Radak Kukavičić.

Zimski turistički centri Vučje, Lokve i Hajla, tokom vikenda organizuju sportske manifestacije na snijegu.

“Ono što će svakako kvalitet više biti za ovogodišnju zimsku turističku ponudu jeste otvaranje novog skijališta Kolašin 1600, a do kraja ovog mjeseca u funkciji će biti i ski centar. Krajem decembra otvorili smo restoran sa oko 400 mjesta. Testiranje je u završnoj fazi, tako da će za ovu zimsku turističku sezonu svi posjetioci uživati u ponudi novog ski centra”, zaključila je Radak Kukavičić.

Izvor: InfoBiro

Check Also

Otvoren novi i savremeni Data Centar Crnogorskog Telekoma

Novi Data Centar Crnogorskog Telekoma, koji nudi najsavremenija rješenja kada je riječ o čuvanju podataka …

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *