Skroman promet na Montenegroberzi

Skroman promet i pad indeksa obilježili su sedmicu na tržištu kapitala u kojoj je registrovano šest novih kompanija na Montenegroberzi i čije akcije će od sredine mjeseca biti uvrštene na novi tržišni segment pod nazivom MTP GROW market.

Pokazatelj vrijednosti deset najboljih kompanija, MNSE10, pao je 2,9 odsto na 797,42 poena, a MONEX 2,7 odsto na 10.313,27 bodova.

Promet je porastao 2,7 odsto na 40,25 hiljada EUR. Realizovan je kroz 36 transakcija, a najveći udio u prometu imale su akcije Jugopetrola, 21,38 hiljada.

Akcije te kompanije su zadržale prošlosedmičnu cijenu od 11,57 EUR.

Novih šest akcionarskih društava, koji su registrovani na Montenegroberzi, su kineske kompanije Us and Asia Real Estate, Kod Cloud, Hivoice, Delicate Care, Compass Barter Technologies i Echem.

Svih šest kompanija imaju dva miliona akcija i pojedinačnu kapitalnu vrijednost od 25 hiljada EUR. Nominalna vrijednost akcije iznosi 1,25 centi.

Akcijama tih kompanija moći će se do 15. februara trgovati aukcijskim metodom, nakon čega će biti uvrštene na novi tržišni segment pod nazivom MTP GROW market.

Check Also

IRF organizuje konferenciju “Izvori finansiranja zelene i digitalne tranzicije i unapređenja infrastrukture sjevernog regiona”

Uz podršku Delegacije EU u Crnoj Gori i Kancelarije za evropske integracije, 29-30. novembra u …

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *