Sprema se tender za privatizaciju “Budvanske rivijere”

Dodajte komentar

Savjet za privatizaciju i kapitalne projekte predložio je početak pripreme za sprovođenje javnih tendera za privatizaciju Hotelske grupe (HG) Budvanska rivijera, pljevaljskog preduzeća Castello Montenegro i nikšićkog Instituta za crnu metalurgiju.

Predmet privatizacije, kako je predloženo na sjednici Savjeta u petak, je 58,73 odsto akcijskog kapitala HE Budvanska rivijera, 86,81 odsto dionica Castello Montenegra i 51,11 odsto akcija nikšićkog Instituta.

“Predlog odluke o planu privatizacije za 2019. godinu pripremljen je na osnovu predloga nadležnih organa državne uprave, državnih fondova, kao i tenderskih komisija Savjeta. Osnovni cilj veći privredni rast, obezbjeđivanje novih radnih mjesta i zapošljavanja, povećavanja investicija i izvoza i stvaranja osnova za veća primanja i rast životnog standarda stanovništva uz povećanje konkurentnosti crnogorske privrede”, saopšteno je nakon sjednice kojom je predsjedavao premijer Duško Marković.

Savjet je predložio Vladi i nastavak sprovođenja tendera za privatizaciju 56,48 odsto akcija Instituta za fizikalnu medicinu, rehabilitaciju i reumatologiju “Dr Simo Milošević” u Igalu.
“Savjet je razmotrio i Inicijativu za rješavanje statusa nenovčanog uloga Vlade u kompaniji Novi duvanski kombinat, koju je dostavilo Ministarstvo poljoprivrede i ruralnog razvoja”, saopšteno je nakon sjednice.

Savjet je Vladi predložio povlačenje nenovčanog uloga koji je unijela u Novi duvanski kombinat i davanje saglasnosti da se po osnovu povraćaja nenovčanog uloga poništi 4.486.326 akcija Novog duvanskog kombinata, koje su u vlasništvu države i srazmjerno umanji akcijski kapital kompanije, te da Vlada ostane akcionar u Novom duvanskom sa ukupno 270.543 akcije, nominalne vrijednosti od jednog eura, a po osnovu novčanog uloga koji je unijela u ovo privredno društvo.

Podijeli ovaj članak
Ostavite komentar

Komentariši

Vaša email adresa neće biti objavljivana. Neophodna polja su označena sa *