Naslovne strane dnevnih novina za 2. februar – Najvažnije vijesti iz ekonomije

Dodajte komentar

Dnevne novine

Knežević da se koncentriše na dokapitalizaciju Atlas banke

Centralna banka (CBCG) pozvala je većinskog vlasnika Atlas grupe Duška Kneževića da se, umjesto rasipanja energije na neosnovane krivične prijave, koncentriše na zaokruživanje ponude za dokapitalizaciju svog posljednjeg uporišta grupe Atlas banke. Predstavnici CBCG su reagovali na krivične prijave koje je Atlas grupa u četvrtak podnijela protiv guvernera vrhovne monetarne institucije Radoja Žugića, privremene upravnice u Atlas banci Tanje Terić, bivšeg privremenog upravnika u Invest banci Montenegro (IBM) Milana Remikovića i drugih službenika CBCG.

Monteput: CRBC hitno da sanira oštećenja

Crnogorska firma Monteput, poslovna jedinica za upravljanje projektom izgradnje auto-puta Bar Boljare, naložila je glavnom izvođaču radova, kineskoj kompaniji China Road and Bridge Corporation (CRBC) da hitno sanira oštećenja na regionalnom putu Mateševo -Veruša Bioče, saopšteno je u Vladi.

Prodaju većinske pakete

Savjet za privatizaciju i kapitalne projekte predložio je početak pripreme za sprovođenje javnih tendera za privatizaciju Hotelske grupe (HG) Budvanska rivijera, pljevaljskog preduzeća Castello Montenegro i nikšićkog Instituta za crnu metalurgiju. Predmet privatizacije, kako je predloženo na sjednici Savjeta u petak, je 58,73 odsto akcijskog kapitala HE Budvanska rivijera, 86,81 odsto dionica Castello Montenegra i 51,11 odsto akcija nikšićkog Instituta.

Pobjeda

Tužiće Kneževića i sve one koji budu širili laži

Ovlašćeni zastupnik “Kaspia Property Kirjakos Skordis iz advokatske kancelarije Skordis Papapetrou, kazao je da će preduzeti pravne akcije protiv biznismena Duška Kneževića i svih koji budu širili laži o poslu koji je ta kompanija imala sa vlasnikom Atlas grupe.Kompanija Kaspija, koja je registrovana u Ujedinjenim Arapskim Emiratima, nakon tri godine je uspjela da pravosnažnom presudom vrati 12,2 miliona eura namijenj enih kupovini hotela “Princes u Baru. Advokat Skordis u razgovoru za Pobjedu kazao je da imaju dokumentaciju da je Kneževiću isplaćen novac, što je i sam Knežević potvrdio u više navrata.

Za džeparac 317 hiljada eura

Kad je Centralna banka onemogućila Duška Kneževića da izvlači novac iz IBM i Atlas banke, brzo se dosjetio kako da zaobiđe kontrolu regulatora. Prve godine od uvođenja strože kontrole nad poslovanjem Atlas banke, 2016. godine, Knežević je u dogovoru sa povezanim nerezidentnim licima napravio šemu kako ne bi u privatnom životu osjetio posljedice povećane kontrole poslovanja Atlas banke i mogao da troškari.

Blokirani i Atlas medija grupa i Atlas invest

Na novom spisku Centralne banke nalazi se više od 17.650 kompanija u blokadi ili 288 manje nego na prethodnom objavljenom na početku januara. Među novoblokiranim nalazi se i Atlas media group koja je ,,u crvenom tri dana za 69.000, a od prije dva mjeseca u blokadi je i Alas invest za 13.000 eura.

Dan

Vijesti

Podijeli ovaj članak
Ostavite komentar

Komentariši

Vaša email adresa neće biti objavljivana. Neophodna polja su označena sa *