Azimov: Nema govora o tome da se Sberbank povlači iz Agrokora

Nema ni govora da se Rusija odnosno Sberbank povlače iz Agrokora. Budite sigurni. Stanje je apsolutno stabilno, poručio je ruski ambasador u Hrvatskoj Anvar Azimov.

Druga je stvar ekonomija i mogućnost da se udio, kad mu vrijednost bude najviša proda.

“No, danas o tome nema govora. Štaviše, Rusija je spremna Hrvatskoj da da i nove kredite i bude veliki investitor u vašu privredu. No, vaše kompanije i Vlada su protiv toga da Rusija bude strateški partner. Okrećete glavu od te mogućnosti. A ja tvrdim da su ruske investicije u Hrvatsku veći potencijal od svih investicija koje su EU i SAD zajedno spremni da investiraju u Hrvatsku. Uostalom, pa znate i sami – vašu slavonsku dušu niko neće bolje razumeti od nas Rusa. Nemojte se zanositi kako je razvoj bez Rusije moguć – ne, suprotno strateško partnerstvo s Rusijom od vitalnog je značaja za sveukupni razvoj Hrvatske”, istakao je Azimov, prenosi SEEbiz.

On je naveo da je robna razmena Rusije i Hrvatske sramotna: Iznosi svega nešto više od milijardu eura, a minimalni današnji iznos morao bi biti, kako je rekao, oko tri milijarde.

”Znam, čitav je niz činioca koji na to utiču, no gledamo li iz čisto ekonomskog ugla, naša je razmjena elementarna. Mogućnosti su ogromne, u mnogim sektorima, no, pretežno zbog političkih razloga, one se ne sprovode”, rekao je Azimov Novom listu.

Check Also

Završeno spektakularno prvo izdanje Tomorrow konferencije: Više od 21.000 ljudi ispratilo događaj

Završeno je prvo spektakularno izdanje TOMORROW konferencije koja se od 13. do 15. maja održavala …

Leave a Reply

Your email address will not be published.