“Vlada s pažnjom prati dešavanja oko afere Atlas”

Potpredsjednik Vlade i ministar poljoprivrede i ruralnog razvoja Milutin Simović je saopštio da crnogorska Vlada s pažnjom prati dešavanja oko Atlas banke i Invest banke Montenegro, i posebno je naglasio da je praćenje monitoringa u bankama u nadležnosti Centralne banke Crne Gore.

“Kao u svakoj demokratskoj državi, pa i Crnoj Gori, postoji jasna podjela vlasti, i u toj podjeli vlasti više je nego jasno da ove teme iz organizovanog kriminala, teme koje su vezane za određena kriminalna djela, za lica sa potjernice, su u nadležnosti drugih nadležnih institucija, ne Vlade Crne Gore, kao i da je stanje praćenje monitoringa u pojedinim bankama u bankarskom sistemu Crne Gore, takođe, u nadležnosti jasno određene institucije u toj podjeli vlasti, a to je CBCG”, kazao je Simović odgovarajući na pitanja novinara da prokomentariše trenutnu situaciju oko afere Atlas.

Simović je naglasio da Vlada sa pažnjom prati ukupnu situaciju, posebno sa aspekta potrebe, odlučnosti i sigurnosti da u ovoj situciji, kada “imamo problem u dva pojedinačna slučaja u ukupnom našem bankarskom sistemu, uz napomenu da te dvije banke u ukupnom potrfoliju naših banaka učestvuju sa nepunih sedam odsto.

“Pratimo situaciju u cilju potpunog očuvanja stabilnosti našeg finansijskog sistema kako bi u ovoj godini ostvarili ambiciozne ciljeve ekonomske politike Vlade Crne Gore. To je preokupiranost Vlade sa punim povjerenjem u mandat, spremnost i odgovornosti nadležnih institucija u odnosu na ove specifične teme na kojima mediji posebno insistiraju”, zaključio je Simović.

CdM

Check Also

Novi Voli market u Budvi, niske cijene i bogata ponuda

Na Bulevaru Blaža Jovanovića ja danas otvoren novi Voli market u Budvi. Potrošačima je na …

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *