“Vlada s pažnjom prati dešavanja oko afere Atlas”

Dodajte komentar

Potpredsjednik Vlade i ministar poljoprivrede i ruralnog razvoja Milutin Simović je saopštio da crnogorska Vlada s pažnjom prati dešavanja oko Atlas banke i Invest banke Montenegro, i posebno je naglasio da je praćenje monitoringa u bankama u nadležnosti Centralne banke Crne Gore.

“Kao u svakoj demokratskoj državi, pa i Crnoj Gori, postoji jasna podjela vlasti, i u toj podjeli vlasti više je nego jasno da ove teme iz organizovanog kriminala, teme koje su vezane za određena kriminalna djela, za lica sa potjernice, su u nadležnosti drugih nadležnih institucija, ne Vlade Crne Gore, kao i da je stanje praćenje monitoringa u pojedinim bankama u bankarskom sistemu Crne Gore, takođe, u nadležnosti jasno određene institucije u toj podjeli vlasti, a to je CBCG”, kazao je Simović odgovarajući na pitanja novinara da prokomentariše trenutnu situaciju oko afere Atlas.

Simović je naglasio da Vlada sa pažnjom prati ukupnu situaciju, posebno sa aspekta potrebe, odlučnosti i sigurnosti da u ovoj situciji, kada “imamo problem u dva pojedinačna slučaja u ukupnom našem bankarskom sistemu, uz napomenu da te dvije banke u ukupnom potrfoliju naših banaka učestvuju sa nepunih sedam odsto.

“Pratimo situaciju u cilju potpunog očuvanja stabilnosti našeg finansijskog sistema kako bi u ovoj godini ostvarili ambiciozne ciljeve ekonomske politike Vlade Crne Gore. To je preokupiranost Vlade sa punim povjerenjem u mandat, spremnost i odgovornosti nadležnih institucija u odnosu na ove specifične teme na kojima mediji posebno insistiraju”, zaključio je Simović.

CdM

Podijeli ovaj članak
Ostavite komentar

Komentariši

Vaša email adresa neće biti objavljivana. Neophodna polja su označena sa *