Do sredine februara trgovina aukcijskom metodom akcijama šest kineskih kompanija

Akcijama šest kineskih kompanija, koje su u utorak uvrštene u sistem Montenegroberze, do 15. februara će se trgovati aukcijskim metodom, nakon čega će biti uvrštene na novi tržišni segment pod nazivom MTP GROW market.

“MTP GROW market, koji predstavlja razvojno tržište berze, upravo je namijenjen novoosnovanim akcionarskim društvima, a akcijama uvrštenim na taj tržišni segment će se trgovati kontinuiranim metodom trgovanja”, navodi se u obavještenju objavljenom na sajtu berze.

Nove kompanije koje su uvrštene u sistem trgovanja Montenegroberze su Us And Asia Real Estate, Kod Cloud, Hivoice, Delicate Care, Compass Barter Technologies i Echem.

Povodom uvrštenja novih kompanija na podsegment slobodnog tržišta Montenegroberze, u četvrtak je u hotelu Centre Ville u Podgorici organizovana svečana ceremonija na kojoj su pored predstavnika berze prisustvovali i predstavnici navedenih kineskih kompanija.

Check Also

IRF organizuje konferenciju “Izvori finansiranja zelene i digitalne tranzicije i unapređenja infrastrukture sjevernog regiona”

Uz podršku Delegacije EU u Crnoj Gori i Kancelarije za evropske integracije, 29-30. novembra u …

One comment

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *