Atlas Grupa: Žugić, Terić i Remiković oštetili akcionare za 80 miliona eura

Dodajte komentar

Advokatski tim Atlas Grupe podnio je danas Višem državnom tužilaštvu u Podgorici krivične prijave protiv guvernera Centralne banke Crne Gore (CBCG) Radoja Žugića, privremene upravnice u Atlas banci Tanje Terić, bivšeg privremenog upravnika u IBM banci Milana Remikovića i više drugih za sada NN službenika CBCG, zbog toga što su prouzrokovali štetu akcionarima Atlas banke i IBM banke u iznosu oko 80 miliona eura, saopšteno je iz Atlas Grupe.

“Žugić, Terić i Remiković su nezakonitim postupanjem i kršenjem odredbi Zakona o bankama i Zakona o privrednim društvima, zaustavili gotovo sve komercijalne aktivnosti banke, u značajnoj mjeri ugrozili aktivu banke smanjenjem prihoda i drugim nezakonitim aktivnostima i na taj način prouzrokovali štetu po akcionare i po klijente banke koja, po našim trenutnim saznanjima, iznosi oko 80 miliona eura. Osumnjičeni su izvršili više nedozvoljenih radnji, a između ostalog su prekršili pravo akcionara Atlas banke da učestvuju u postupku. Nedostavljanjem izveštaja akcionarima, za IBM banku do dana podnošenja prijave, a za Atlas banku u periodu od gotovo mjesec dana, onemogućili su akcionare da pokrenu djelotvorna pravna sredstva radi zaštite svojih prava i interesa”, piše u krivičnoj prijavi koju je u ime akcionara, kompanija dr Duška Kneževića, podnio advokat Zdravko Đukanović.

U ime oštećenih iznesen je imovinsko-pravni zahtjev u iznosu od 80 miliona eura, a Žugić, Terić i Remiković se terete za krivično djelo zloupotrebe službenog položaja iz čl. 416 st. 3 u vezi st. 1 Krivičnog zakona Crne Gore.

“Očekujemo da bez odlaganja Više državno tužilaštvo u Podgorici ispita navode podnijete krivične prijave i pokrene krivični postupak protiv prijavljenih lica”, saopštio je advokat Đukanović.

Podijeli ovaj članak
Ostavite komentar

Komentariši

Vaša email adresa neće biti objavljivana. Neophodna polja su označena sa *