Notarske usluge jeftnije 30 odsto

Dodajte komentar

Upravni odbor Notarske komore Crne Gore je donio odluku o sniženju notarskih usluga u visini od 30 odsto za one koji pod povoljnim uslovima dobijaju stambene kredite, a odnosi se na penzionere, prosvjetne i zdrastvene radnike, radnike MUP-a i Vojske Crne Gore, Fonda za solidarnu stambenu izgradnju, Telekoma i ostalih.

Kako su saopštili iz Notarske komore, ova mogućnost se ostvaruje tako što im se dostavi zahtjev sa spiskovima korisnika, koji preko svojih sindikalnih udruženja ili zadruga rješavaju stambena pitanja, po osnovu kojih Notarska komora određuje raspored korisnika koji kod tačno određenog notara mogu ostvariti popust na notarske usluge.

“Ovu mogućnost već koriste članovi Stambene zadruge zdravstvenih radnika Crne Gore “ZDRAVSTVO“ koji uskoro rješavanju svoje stambeno pitanje, jer se zavrašavaju radovi na stambeno- poslovnom objektu na kat. parceli br. 4534/24 KO Podgorica III, urbanistička parcela br. 10, zona A, blok 3 u zahvatu DUP-a ‘Servisno skladišna zona’. Notarska komora Crne Gore je donijela Odluku br. 159/19 od 21. januara 2019. godine kojom članovi Zadruge ostvaruju popust na notarske usluge u visini od 30 odsto za zaključivanje ugovora o prodaji i ugovora o hipoteci (ili založne izjave) pod uslovom da korisnici sačinjavaju ugovore prema ravnomjernom rasporedu sačinjenom od strane Notarske komore na notare sa teritorije Glavnog grada Podgorice”, objašnjavaju oni.

Kako dodaju, ukoliko bilo koji član zdravstvene zadruge Zdravstvo želi da sačini notarski zapis mimo rasporeda bez odgovarajuće odluke Upravnog odbora, ne može da ostvari popust na notarske usluge, a Odluka će prestati da važi.

Notraska komora Crne Gore je, kako ističu, voljna da izađe u susret u vidu sniženja notarskih usluga i drugim sindikalnim organizacijama u Crnoj Gori ukoliko njihovi članovi rješavaju stambena pitanja.

Podijeli ovaj članak
Ostavite komentar

Komentariši

Vaša email adresa neće biti objavljivana. Neophodna polja su označena sa *