Ministarstvo saobraćaja kupuje tri nova voza

Dodajte komentar

Ministarstvo saobraćaja i pomorstva pokrenulo je inicijativu kod Ministarstva finansija za zaduživanje za tri nova voza i mehanizaciju za održavanje pruge, saopštio je generalni direktor Direktorata za željeznički saobraćaj Milan Banković i dodao da očekuje pozitivnu reakciju.

On je kazao da je stanje u željezničkom saobraćaju bolje ove, nego prethodne sezone.

“Prošle godine uloženo je 13 miliona eura i uspjeli smo da zamijenimo signalno-sigurnosne uređaje u stanici Podgorica vrijedne šest miliona. Nastavili smo radove na sanaciji šest kosina na sjevernom kraku pruge i završili projekat elektrovučne podstanice u stanici Trebješica“, kazao je Banković Televiziji Crne Gore.

Sa ta tri projekta, kako je dodao, uspjeli su da poprave stanje u napajanju električnom energijom svih vozova, smanjen rizik od odrona i poboljšaju bezbjednost saobraćaja.

Kada je riječ o međunarodnom kašnjenju vozova koja dolaze sa drugih pruga, tu se, kako je objasnio, ne može previše uticati, jer je barska pruga upočetnoj fazi remonta.

“Najčešći uzroci kašnjenja su bili nedostatak elektromotornih garnitura, radovi na pruzi i vremenski uslovi. Ako želimo da prugu Bar-Beograd vratimo u projektovano stanje, u narednih sedam do deset godina minimalna ulaganja koja su nam potrebna su od deset do 15 miliona eura na godišnjem nivou”, precizirao je Banković.

Podijeli ovaj članak
Ostavite komentar

Komentariši

Vaša email adresa neće biti objavljivana. Neophodna polja su označena sa *