Kinezi iz SAD-a i Kanade osnovali šest novih firmi

Dodajte komentar

Dva Kineza sa državljantvom SAD-a i Kanade, Bo Wu i Ping Du, registrovala su u Crnoj Gori šest novih akcionarskih društava sa osnivačkim ulogom od po 25.000 eura, a kompletna papirologija odrađena je, kako saznaju “Vijesti” uz pomoć advokatske kancelarije Ane Đukanović.

Kompanija KOD Cloud AD Podgorica je, prema informacijama „Vijesti“, „start up“ preduzeće iz Kine koje pruža usluge „cloud storage“, odnosno korisnicima omogućava da čuvaju i skladište svoje elektronske podatke na udaljenoj lokaciji koja je dostupna putem internet pristupa.

„KOD Cloud AD Podgorica će potpisati ugovor sa kompanijom KOD Cloud iz Kine, po kojem će kompanija iz Kine, kompaniji iz Crne Gore prenijeti prava za dalju prodaju softvera. Crnogorska kompanija neće plaćati naknadu za preuzimanje navedenih prava. Na taj način će kompanija KOD Cloud prodavati softver svuda po svijetu (osim u Kini) i prilikom prodaje tu uslugu fakturisati kupcima“, tvrdi izvor „Vijesti“.

Zadatak preduzeća u Crnoj Gori je da fakturiše prodaju softvera koji je ugovoren od strane kineske kompanije kao i ispunjenje obaveza prema svim administrativnim i regulatornim subjektima po pitanju izvještavanja i sličnih obaveza. U početku kompanija će imati jednog zaposlenog i tri člana Odbora direktora.

Druga kompanija Echem AD Podgorica će potpisati ugovor sa firmom RenRen mine iz Kine, po kojem će kompaniji iz Crne Gore biti prenijeti prava na dalju distribuciju softvera. Crnogorska kompanija neće plaćati naknadu za preuzimanje navedenih prava.

Kompanija RenRen mine je, prema informacijama „Vijesti“ „start up“ preduzeća iz Kine koje pruža usluge korišćenja softvera za upravljanje procesom „rudarenje“ digitalnim valutama i aktivom.

Treća kompanija HiVoice AD Podgorica pružaće usluge korišćenja softvera za upotrebu interneta i procesa putem glasovnih komandi.

„Kompanija HiVoice će osnovati kompaniju kćerku, zavisno preduzeće u Kini. Navedena kineska kompanija će dobiti pravo da prodaje softver u Kini, dok će crnogorska kompanija softver prodavati korisnicima svuda po svijetu i prilikom same upotrebe korisnicima će fakturisati navedenu uslugu“, naveo je izvor „Vijesti“.

Četvrta kompanija Compass Bartering Technologies AD Podgorica biće preduzeće koje putem svoje platforme pruža usluge izvršenja robnih kompenzacija – trampe.

„Kompanija će osnovati kompaniju kćerku, zavisno preduzeće u Kini. Navedena kineska kompanija će imati zadatak da operativno vodi platformu. Crnogorska kompanija će imati sva intelektualna i materijalna prava nad platformom i administativno će se kod nje voditi prodaja“, objasnio je sagovornik “Vijesti”.

Peta registrovana kompanija Delicate care AD Podgorica će, takođe, osnovati kompaniju ćerku, zavisno preduzeće u Kini, koje već ima poslovanje u vezi pružanja njege.

„Navedena kineska kompanija se bavi pružanjem njege starijim licima kao i čuvanjem djece i ostalim uslugama u pomoći prilikom obavljanja kućnih poslova“, saopštio je izvor „Vijesti“.

Nova firma kao veza sa tržištem nekretnina u SAD

Šesta novoregistrovana kompanija USA and Asia real estate AD Podgorica biće preduzeće koje je osnovano sa ciljem pružanja mogućnosti investitorima za ulaganje u investicione projekte koji su vezani za nekretnine.

„Kompanija USA and Asia real estatea će na primjer osnovati kompaniju ćerku, zavisno preduzeće u USA (Sjedinjene Američke Države). Navedeno preduzeće će biti osnovano sa ciljem izgradnje neke nekretnine. Kada se nekretnina napravi i kada se ista proda, preduzeće koje je napravilo nekretniu će se likvidirati a sav profit od navedenog ulaganja ide ka osnivačima, odnosno ka kompaniji iz Crne Gore. Pored navedenog projekta koji podrazumijeva izgradnju nekretnine, preduzeće će osnivati po potrebi i na osnovu Odluke Skupštine akcionara i preduzeća u USA koja bi stekla određene nekretnine i koja bi zatim izdavala i na račun izdavanja ostvarila prihod“, objašnjeno je „Vijestima“ iz ove kompanije koja će u početku imati, takođe, jednog zaposlenog i tri člana Borda.

Izvor: Vijesti online

Podijeli ovaj članak
Ostavite komentar

Komentariši

Vaša email adresa neće biti objavljivana. Neophodna polja su označena sa *