Otkazana prodaja hala Voliju i Lojal kompaniji

Dodajte komentar

Iako je stečajni upravnik Mladen Marković iskazao namjeru da četiri hale bivše fabrike „Radoje Dakić“ proda kompanijama Voli i Lojal neposrednom pogodbom, zbog, kako je naveo, dosadašnjih bezuspješnih prodaja, do toga ipak neće doći, saznaje Pobjeda.

Marković je uvažio prigovor advokatske kancelarije „Prelević“ koja je u ime 339 razlučnih povjerilaca iskazala nezadovoljstvo, ukazujući da se prodajom hala za trećinu procijenjene vrijednosti ponovo obezvređuje imovina, kao što je to bio slučaj i za halu „Bravarske obrade“ koja je prodata za polovinu procijenjene vrijednosti.

– Imajući u vidu odredbu čl. 137 Zakona o stečaju, kojom je propisano da razlučni povjerioci po prijemu obavještenja o namjeravanoj prodaji mogu predložiti povoljniji način prodaje, to Vas obavještavam da prihvatam Vaš predlog, te da će se prodaja predmetne imovine vršiti javnim prikupljanjem ponuda – stoji u obavještenju Mladena Markovića.

On je prije dvije nedjelje iskazao namjeru da prihvati ponude kojima je kompanija Voli za halu procijenjenu 41.500 eura ponudila 31.000, dok je nikšićka kompanije Lojal za četiri hale vrijednosti 666.000 eura ponudila 190.000 eura.

U prigovoru advokatske kancelarije „Prelević“ su naveli da je prodaja javnim nadmetanjem i javnim prikupljanjem ponuda povoljniji način unovčenja imovine, te da bi ovakva pogodba kojom se imovina prodaje za manje od trećine vrijednosti, bila opravdana samo ako u narednim postupcima javne prodaje ne bude zainteresovanih kupaca.

Čeka se da stečajni upravnik mMladen Marković raspiše javni oglas kojim će imovina „Dakića“ biti stavljena na prodaju peti put. Do sada su stečajnoj upravi u postupku javne prodaje dostavljene tri ponude i to od Uprave za imovinu od 3,2 miliona eura, Zetagradnje od 20.000 eura i Volija 5,65 miliona.

Podijeli ovaj članak
Ostavite komentar

Komentariši

Vaša email adresa neće biti objavljivana. Neophodna polja su označena sa *