Dodijeljeni sertifikati osmoj generaciji Programa stažiranja Američke privredne komore

Ambasadorka SAD-a u Crnoj Gori, Džudi Rajzing Rajnke i predsjednica Američke privredne komore u Crnoj Gori, Katarina Bulatović, uručile su sertifikate osmoj generaciji Programa stažiranja Američke privredne komore, na svečanosti koja je održana 29. januara u hotelu „Podgorica“. 

Osma generacija broji 18 učesnika. Od 2011. godine, kada se otpočelo sa realizacijom AmCham programa stažiranja, oko 200 studenata uspješno je završilo praksu u kompanijama članicama Komore, a određeni broj polaznika je nastavilo karijeru u mentorskim kompanijama, što daje dodatnu vrijednost Programu i predstavlja izuzetan stimulans za buduće potencijalne kandidate.

Predsjednica AmCha-a, Katarina Bulatović, izrazila je zahvalnost kompanijama članicama Komore na podršci u realizaciji Programa. Ona je kazala da je edukacija ključ svih promjena u društvu, naročito u vremenu digitalne revolucije u kojem živimo.  Razvoj sposobnosti nikad nije bio toliko dinamičan proces kao što je to danas, zbog čega, svi mi, ne samo naši stažisti, kako je naglasila predsjednica, treba da konstantno radimo na sticanju novih vještina i iskustava.

“Program stažiranja je dragocjena prilika za stažiste da se upoznaju sa promjenljivim zahtjevima tržišta rada, zahtjevnim metodama konstantnog rada na sebi i novih znanja koja moraju usvajati. Takođe, ovo je način sticanja vrijednih kontakata i prakse koja će biti dobra polazna tačka za vaš dalji razvojni i profesionalni put”, kazala je predsjednica Bulatović.

Prisutnima se obratila i ambasadorka SAD-a u Crnoj Gori, Džudi Rajzing Rajnke, koja je u govoru istakla da zajednica treba da pomogne budućim poslovnim liderima da iskoriste mogućnosti i ostvariti svoj puni potencijal.

“AmCham-ov program stažiranja radi upravo to. Zahvaljujući svim sponzorima koji su se okupili ovdje, mi podržavamo nove ekonomske mogućnosti koje jačaju veze između SAD-a i Crne Gore”, kazala je ambasadorka.

Kompanije, članice AmCham-a, koje su učestvovale u Programu su: Crnogorski Telekom, Pivara „Trebjesa“, Univerzitet Mediteran, Sava osiguranje, Čikom, S&T, Amplitudo, Societe General Montenegro Banka i Addiko banka. AmCham Montenegro je takođe, u okviru izvršne kancelarije, obezbjedio mjesto za stažiranje i omogućio sticanje vrijedne prakse, te upoznavanje sa načinom rada i vrijednostima Komore.

U Programu su učestvovali: Anđela MiličkovićAnja Petrović, Desanka Kotlaja, Dražen Jovanović, Eva Medigović, Jelena Milikić, Maja Rolevski, Marija Milikić, Milica Bulatović, Milica Miletić, Milena Komnenović, Nina Stanić, Savica Vujičić, Vanja Pejović, Ivana Đurašković, Lejla Ćorović, Nađa Kljajević i Anđela Lučić.

Prijave za sljedeću generaciju Amcham programa stažiranja biće otvorene u martu 2019. godine i dostupne na sajtu www.amcham.me.

Check Also

Sve više Njemaca radi više od jednog posla

Više od tri i po miliona ljudi u Njemačkoj ima više od jednog posla i …

Leave a Reply

Your email address will not be published.