Budva uvodi besplatan prevoz za sve učenike i penzionere

Dodajte komentar
Budva

Opština Budva je u saradnji sa firmom Mediteran express, školama i opštinskim Udruženjem penzionera obezbijedila besplatan prevoz za sve učenike osnovnih i srednjih škola, kao i penzionere sa teritorije opštine.

Oni ovih dana pribavljaju neophodne dokumente za karticu, koju će na uvid pokazivati prilikom ulaska u gradski prevoz.

Odluka o besplatnom prevozu učenika i penzionera izglasana je na posljednjoj, 20. sjednici SO Budva i oplakšaće svakodnevni život najugroženijoj grupi stanovništva.

Pravo na besplatan prevoz učenici mogu da ostvare u periodu od 1. septembra do 30. juna, odnosno deset mjeseci, dok penzioneri ovo pravo mogu da koriste tokom cijele godine.

Dokumenta koja su potrebna da bi penzineri došli do svoje karte su: Ček od penzije ili članska karta, lična karsta, jedna fotografija i 10 eura troškova, kako bi preuzeli kartu.

Iz firme Mediteran express su kazali da su sklopili ugovor sa Opštinom da besplatno prevoze đake i penzonere.

“Njihova obaveza je da donesu sliku kao za ličnu kartu i 10 eura. Dobiće potvrdu kojom se voze, dok se gratis karta ne izradi. Đaci koji žele da se vozi u julu i avgustui, mogu to da urade, tako što će doplatiti još 10 eura, dok se penzioneri cijele godine mogu voziti besplatno”, istakao je direktor ove firme Nusret Đoković.

Iz kompanije na kraju mjeseca ispostavljaju fakturu Opštini Budva.

Podijeli ovaj članak
Ostavite komentar

Komentariši

Vaša email adresa neće biti objavljivana. Neophodna polja su označena sa *