Legendarni direktor Starbaksa najavljuje kandidaturu za američkog predsjednika

Dodajte komentar

Američki biznismen i bivši direktor prodajnog lanca kafa Starbaks Hauard Šulc saopštio je da “ozbiljno razmišlja” o kandidaturi za predsjednika SAD.

Šulc, koji je prošle godine napustio funkciju na čelu Starbaksa, naveo je da razmatra mogućnost kandidovanja na američkim predsjedničkim izborima 2020. godine kao nezavisni kandidat centra.

Pročitaj još: Povlači se prvi čovjek Starbaksa, jedan od najuspješnijih menadžera svih vremena

U nizu tvitova koje je objavio naveo je da su postojeće dvije stranke u SAD “podijeljene više nego ikad”.

“Hajde da vidimo kako možemo zajedno da otvorimo mogućnosti za veći broj ljudi. Živimo u vremenu kada ne samo da ovaj predsjednik nije kvalifikovan da bude predsjednik, nego i obije stranke ne rade ono što je neophodno za američki narod koji zastupaju”, dodao je on.

Šulca je zbog ove najave kritikovao demokratski kandidat Hulijan Kastro, ocjenjujući da bi Šulc svojom kandidaturom podijelio glasove opozicije i tako dao mogućnost aktuelnom predsjedniku Donaldu Trampu da ponovo bude izabran.

Šulc je na to odgovorio: “Želim da američki narod pobijedi”.

Šulc je bio prodavac aparata za espreso kafu, a počeo je da radi u lancu Starbaks 1982. godine kada je on imao samo 11 prodajnih mjesta za kafu.

Potom je kupio kompaniju 1987. godine, a kada se lani povukao sa mjesta direktora ona je imala već 28.000 kafea u 77 zemalja širom svijeta.

Često je govorio o pitanjima socijalne politike, imigracije i kontrole oružja. Bio je redovni donator Demokratske stranke.

Podijeli ovaj članak
Ostavite komentar

Komentariši

Vaša email adresa neće biti objavljivana. Neophodna polja su označena sa *