Izabrani pobjednici drugog m:tel app konkursa

Kompanija m:tel organizovala je konkurs u izradi mobilnih aplikacija za Android™ ili iOS – m:tel app konkurs.

Na ovogodišnjem, drugom po redu, mtel app konkursu učestvovalo je 12 gimnazija i stručnih škola i, prema ocjeni interne komisije, najbolje su bile aplikacije:

  • AjNaTermin – Srednja elektro-tehnička škola “Vaso Aligrudić” iz Podgorice
  • DjeeBus – Srednja elektro-tehnička škola “Vaso Aligrudić” iz Podgorice
  • PreuzmiMe – Srednja elektro-tehnička škola “Vaso Aligrudić” iz Podgorice
  • Lux – Gimnazija “Slobodan Škerović” iz Podgorice
  • Traversico – Gimnazija “Slobodan Škerović” iz Podgorice

Pored nagrada za sve članove tima i njihove mentore, pobjeda u ovoj fazi takmičenja omogućila im je i plasman u regionalno finale konkursa koje će pod nazivom “Regioalni app izazov“ biti održano u 19. februara u Podgorici.

Takmičari će dobiti mogućnost da osvoje prvu nagradu – odlazak u Berlin na jednu od vodećih IT konferencija ili specijalnu nagradu za inovativnost.

“Možemo reći da m:tel app konkurs za izradu mobilnih aplikacija, prerasta u lijepu tradiciju, od kako smo se 2017. godine uključili u projekat kolega iz Telekoma Srbija. Projekat ima regionalni karakter, jer će u narednom ciklusu takmčenja naši učenici biti u prilici da se takmiče sa vršnjacima iz Bosne i Hercegovine i Srbije”, saopštili su iz m:tel-a.

“Izuzetno smo ponosni na sve mlade ljude koji su pokazali kreativnost i timski duh tokom nekoliko mjeseci rada na projektu. M:tel će nastaviti da podržava inovativne pojedince uz uvjerenje da je ulaganje u mlade talente od vitalnog značaj za društvo u cjelini. Naš cilj je da podstaknemo talentovane učenike da rade na sebi i da vjeruju u obrazovanje, jer se znanje uvijek isplati”, rekla je Nadežda Sredanović, rukovodilac projekta iz m:tel-a

Check Also

Gorivo u regionu najskuplje u Grčkoj, najjeftinije u Sjevernoj Makedoniji

U sezoni godišnjih odmora i putovanja na more, cijena goriva jedna je od bitnijih stavki …

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *