Najviše trgovano akcijama Eurofonda

Dodajte komentar

Promet na Montenegroberzi u prošloj sedmici porastao je pet odsto na 39,18 hiljada eura.
Pokazatelj vrijednosti deset najboljih kompanija, MNSE10, rastao je 0,4 odsto na 821,33 poena, a MONEX neznatno na 10.595,25 bodova.

Promet je realizovan je kroz 27 transakcija, a najveći udio u prometu imale su akcije Eurofonda.

Akcije Elektroprivrede (EPCG) rasle su ove sedmice 4,1 odsto na 3,8 eura. Ta kompanija bi do 15. februara trebalo da utvrdi i na sajtu objavi tarifne modele sa definisanim cijenama električne energije za domaćinstva, koje će važiti od 1. marta.

Iz EPCG su kazali da kompanija svoje zakonsko pravo nije iskoristila početkom godine već će, uvođenjem tarifnog modela, pokušati da uspostavi balans između tržišnih cijena i socio-ekonomske situacije, čime će potrošačima omogućiti izbor u cilju racionalnijeg korišćenja električne energije.

Dionice Plantaža rasle su neznatno na 11,03 centa.

Sedmicu je obilježila vijest i da ponuda za kupovinu 56,48 odsto akcija Instituta “Simo Milošević” u Igalu, koju je dostavio konzorcijum češke kompanije Philibert i hotelsko-turističkog preduzeća (HTP) Vile Oliva, biznismena Žarka Rakčevića, ispunjava sve formalne uslove.

Tenderska komisija za privatizaciju konstatovala je da ponuda konzorcijuma ispunjava formalne uslove definisane uredbom o prodaji akcija i imovine putem javnog tendera i tenderskom dokumentacijom.
Akcije Crnogorskog telekoma pale su 1,3 odsto 1,58 eura, a iz kompanije je saopšteno da je njena novi izvršni direktor Dina Tsybulskaja. Ona će na toj funkciji zamijeniti Nikolu Ljuševa, koji kompaniju napušta 17. februara, a karijeru će nastaviti u Makedonskom telekomu na funkciji izvršnog direktora. Dionice Crnogorskog elektroprenosnog sistema (CGES) pale su 1,3 odsto na 77 centi, dok su se akcije Jugopetrola zadržale na prošlosedmičnih 11,57eura.

Fondovima se trgovalo za ukupno 10,84 hiljade eura. Eurofond je gubio 17,1 odsto na 0,34 centa, dok se Trend zadržao na prošlosedmičnih 5,31 cent.

Promet na podsegmentu slobodnog tržišta akcija iznosio je 4,58 hiljada eura.

Podijeli ovaj članak
Ostavite komentar

Komentariši

Vaša email adresa neće biti objavljivana. Neophodna polja su označena sa *