Kreće isplata deponenata IBM-a: Novac spreman, nema razloga za žurbu

1 komentar

Iz NLB, Sosijete ženeral i Hipotekarne banke su kazali da su spremni i da su obezbijedili tehničke pretpostavke za isplatu garantovanih depozita IBM banke u stečaju, koja počinje u ponedjeljak u 10 časova. Biće isplaćeno 22.579.114 eura za 2.729 deponenata od čega 2.344 fizička i 385 pravnih lica.

Iz Sosijete ženerala su Pobjedi kazali da su završili pripreme i poručili da nema razloga za žurbu i stvaranje gužvi.

“Isplata ovih depozita neće poremetiti normalno funkcionisanje banke. Isplate će biti u ekspoziturama u Moskovskoj ulici, Delta sitiju i na Trgu nezavisnosti u Podgorici. Dio zaposlenih će biti angažovan isključivo na tim poslovima, kako bi sve proteklo u najboljem redu”, kazali su iz Sosijete banke i dodali da ne mogu pretpostaviti koliki iznos će biti isplaćen preko njihove banke, jer to zavisi od broja klijenata koji se odluče za njih.

I u Hipotekarnoj banci su obezbijedili sve tehničke pretpostavke da taj posao urade efikasno.

“Ne očekujemo nikakve probleme tokom isplate. U slučaju većih gužvi planirali smo da klijentima dodijelimo brojeve ili zakažemo sastanke, kako bi izbjegli nepotrebno čekanje ili gubitak vremena za klijente”, rekli su iz Hipotekarne banke i podsjetili da vrše isplatu deponenata IBM preko svojih poslovnica u bulevarima St. Petra Cetinjskog i Josipa Broza Tita.

“NLB banka će isplatu deponenata vršiti u pet poslovnica, a nadležni sektori su pripremljeni kako bi se izbjegle gužve i normalno obavljale redovne aktivnosti. Očekuje se da 30 odsto garantovanih depozita bude isplaćeno preko NLB”, naveli su iz ove banke, koja će isplate vršiti za pravna lica u ekspozituri u Bulevaru Ivana Crnojevića, a za građane u bulevarima Svetog Petra Cetinjskog i Pera Ćetkovića, Ulici Drpe Mandića bb, Gintašu i u Siti kvartu.

(Pobjeda)

Podijeli ovaj članak
1 Komentar
  • Postovanje svima.
    Da li neko zna da li ce se vrsiti isplta depozita s tekucim kamatama ili samo glavni depozit?
    Naime imam depozit koji je bio orocen na 36 meseci, i ostalo je jos 4 meseca pre nego sto je banka likvidirana.
    Unapred zahvalan svima.
    Maras

Komentariši

Vaša email adresa neće biti objavljivana. Neophodna polja su označena sa *