Rentakar vozilima zabraniće taksiranje

Radna grupa sastavljena od predstavnika Ministarstva saobraćaja i Strukovnog sindikata taksista Crne Gore od ponedjeljka će početiti izradu izmjena Zakona o prevozu u drumskom saobraćaju, dogovoreno je na jučerašnjem sastanku sa Daliborom Miloševićem, generalnim direktorom Direktorata za drumski saobraćaj.

Predsjednik SSTCG Borislav Pavlović saopštio je da će zakon biti mijenjan u dijelu kontrole rentakar vozila.

“Došli smo u situaciju da se rentakar vozilima obavlja taksi prevoz, a svi znamo da za taksi saobraćaj svako vozilo mora imati licencu ili izvod iz licence da bi to mogli da rade. Godinama se taksi prevoz obavljao rentakar vozilima. Na to turistički inspektori nijesu mnogo obraćali pažnju. Zato će izmjenama zakona biti predloženo da rentakar vozila sada kontroliše inspektor za drumski saobraćaj”, saopštio je Pavlović.

Pavlović je naveo da će izmjenama zakona biti precizirano da se izmijene legitimacije taksista.

“Do sada smo imali situaciju za taksi legitimacije da na nekoliko mjesta imamo prijavu za porez, prijavu radnika i ljekarsko uvjerenje i tada su se inspektori bunili i govorili da oni ne mogu da idu kućama i da kontrolišu papire. Izmjenama zakona biće precizirano da svi ovi papiri budu sastavni dio taksi legitimacije i nijedan taksista neće moći da obavlja prevoz bez isprave takvog izgleda. U tom dokumentu će morati da piše da je vozač prijavljen u CRPS, te da je prijavljen da plaća porez”, naveo je Pavlović.

On je naveo da je radna grupa formirana sa ciljem da se izmijene problematične tačke koje su uočene u taksi prevozu.

“Cilj radne grupe je da se suzbije siva ekonomija na tržištu”, zaključio je Pavlović.

Check Also

TOP 10 najvećih solarnih elektrana na svijetu

Od Kine do Dubaija, donosimo 10 najvećih solarnih farmi na svijetu u odnosu na kapacitet …

Leave a Reply

Your email address will not be published.