Krajem februara o razrješenjima u Universal Capital banci

Dodajte komentar

Vanredna sjednica Skupštine akcionara Universal Capital banke (UCB), na kojoj će se razmatrati odluka o razrješenju članova Odbora direktora te finansijske institucije, biće održana 25. februara.

Na dnevnom redu sjednice biće razmatranje predloga i donošenje odluka o razrješenju i izboru članova Odbora direktora te banke.

Odluke po svim tačkama dnevnog reda, donose se većinom glasova prisutnih ili zastupanih akcionara, ili putem glasačkih listića, pod uslovom da Skupštini prisustvuju akcionari koji posjeduju najmanje polovinu od ukupnog broja akcija sa pravom glasa.

Predsjednik Borda direktora i glavni izvršni direktor UCB-a Velibor Milošević i Đorđe Đurđić, podnijeli su u četvrtak ostavke na te funkcije.

Milošević je kazao da se na taj korak odlučio zbog okolnosti sa kojima je suočen u prethodnom periodu.

“Ova odluka je konačna i neopoziva i predstavlja moj moralni čin i odnos u cilju zaštite ugleda i reputacije UCB, njenog većinskog vlasnika i klijenata”, naveo je Milošević u saopštenju.

Đurđić je kazao da je odluka o ostavci njegov lični stav zasnovan na moralnim i profesionalnim principima, a u cilju zaštite reputacije Universal Capital banke i njenog većinskog vlasnika i klijenata.

Predsjednik Atlas grupe, Duško Knežević, za kojim je raspisana nacionalna potjernica, tvrdi da mu je Milošević, bivši viceguverner, sugerisao da podmiti kontrolore koji su provjeravali zakonitost poslovanja njegove banke, što je Milošević negirao.

Đurđić je pod istragom u slučaja Atlas banke. On je osumnjičen da je dio grupe koja je počinila krivična djela stvaranje kriminalne organizacije, pranje novca i utaja poreza.

Podijeli ovaj članak
Ostavite komentar

Komentariši

Vaša email adresa neće biti objavljivana. Neophodna polja su označena sa *