Ponuda za akcije Instituta “Dr Simo Milošević” ispravna

Dodajte komentar

Ponuda češko-crnogorskog konzorcijuma za kupovinu 56 odsto akcija Instituta Simo Milošević formalno je ispravna, saopštila je Tenderska komisija.

“Tenderska komisija za privatizaciju konstatovala je na sjednici održanoj u četvrtak da Ponuda za kupovinu 56,4806 odsto kapitala Instituta za fizikalnu medicinu, rehabilitaciju i reumatologiju Dr Simo Milošević AD Igalo, koju je dostavio Konzorcijum Philibert, a.s. i Vile Oliva DOO, ispunjava formalne uslove definisane Uredbom o prodaji akcija i imovine putem javnog tendera i Tenderskom dokumentacijom”, saopštilla je Vlada.

Saglasno zakonskoj proceduri i Tenderskoj dokumentaciji, Komisija je razmotrila ponudu u dijelu ispunjenosti kvalifikacionih uslova, minimalnih uslova, garancije za Ponudu tj. depozita i formalne ispravnosti kompletne Ponude.

“Komisija će nastaviti sa kvalitativnom analizom Ponude nakon čega će, u skladu sa zakonskom procedurom, Savjetu za privatizaciju i kapitalne projekte dostaviti Izvještaj o rezultatima tendera, radi usvajanja. Javni poziv za prodaju 56,4806 odsto akcijskog kapitala Instituta Dr Simo Milošević AD Igalo je objavljen 16. oktobra 2018. godine”, navodi se u saopštenju.

Konzorcijum češke kompanije Philibert i crnogorskog hotelsko-turističkog preduzeća (HTP) Vile Olive, biznismena Žarka Rakčevića ponudili su 10 miliona eura za kupovinu 56,48 odsto akcija Instituta za fizikalnu medicinu, rehabilitaciju i reumatologiju “Dr Simo Milošević” u Igalu.

Oni su pored ove cijene ponudili i 28 miliona investicija isključivo u postojeće objekte Instituta što podrazumijeva dovođenje Faze 2 na četiri zvjezdice i Faze 1 na četiri zvjezdice i Titove vile na pet zvjezdica. Sve investicije je potrebno uraditi u roku od pet godina. U startu bi se, kako su rekli, investiralo u Fazu 2 koja je trenutno glavbni objekat i u Titovu vilu a treće godine i u Fazu 1. Od 28 miliona investicija 22 miliona će biti uloženo u rekonstrukciju objekata, 5 miliona će biti uloženo u medicinsku opremu dok će neštao blizu milion biti uloženo u obuku kadra, razne treninge i edukaciju osoblja.

Podijeli ovaj članak
Ostavite komentar

Komentariši

Vaša email adresa neće biti objavljivana. Neophodna polja su označena sa *