Od jula 2021. godine bez troškova rominga

Dodajte komentar

S novim regionalnim sporazumom o romingu, od jula 2021. godine neće biti nikakvih dodatnih troškova rominga za sve krajnje korisnike u državama Zapadnog Balkana, a građani će plaćati redovne cijene kao da ove usluge koriste kod kuće, saopšteno je iz Savjeta za regionalnu saradnju (RCC).

– U interesu država, građana i političara zemalja Zapadnog Balkana je da se što prije finalizuje regionalni sporazum o romingu, rekla je generalna sekretarka RCC Majlinda Bregu nakon druge runde pregovora o novom regionalnom sporazumu o romingu za Zapadni Balkan, juče u Briselu, i naglasila da sporazum treba da bude potpisan u aprilu. Podsjetila je da je EU trebalo deset godina da dođe do ovog koncepta, a države Zapadnog Balkana su imale hrabrodsti da ga privedu kraju za dvije i po godine.

– Novi regionalni sporazum o romingu ne samo da ima veoma važnu simboličku vrijednost za region, jer prati usklađivanje sa EU, već njegova vrijednost leži i u činjenici da će značiti direktan i trenutan uticaj i donijeti korist i uštedu za sve građane Zapadnog Balkana, rekla je Bregu.

Ocijenjeno je da će potpisivanjem sporazuma ove godine građani prilikom putovanja biti povezani bez straha od povećanja troškova putovanja, jer je izračunato da je trošak rominga nekada veći od troškova samog putovanja.

Podijeli ovaj članak
Ostavite komentar

Komentariši

Vaša email adresa neće biti objavljivana. Neophodna polja su označena sa *