Milošević podnio ostavku na poziciju predsjednika Odbora direktora Universal Capital Banke

Dodajte komentar

Predsjednik Borda direktora Universal capital banke Velibor Milošević podnio je ostavku na tu funkciju, saopšteno je iz ove banke. On se na taj korak odlučio nakon što ih je Specijalno državno tužilaštvo saslušalo u okviru istrage o aferi Atlas.

“Zbog okolnosti sa kojima sam suočen u prethodnom periodu odlučio sam se na ovaj korak. Ova odluka je konačna i neopoziva i predstavlja moj moralni čin i odnos u cilju zaštite ugleda i reputacije Universal capital banke, njenog većinskog vlasnika i klijenta”, navodi Milošević u saopštenju.

Danas je ostavku podnio i glavni izvršni direktor Universal Capital banke Đorđe Đurđić.

U okviru istrage o poslovanju Atlas banke i Invest banke Montenegro, obije vlasništvo Duška Kneževića, Specijalno policijsko odjeljenje u ponedjeljak ujutro je privelo sedam osoba, među kojima su bili i Velibor Milošević i Đorđe Đurđić. Ova grupa se sumnjiče da je počinili krivična djela stvaranje kriminalne organizacije, pranje novca i utaja poreza.

Tužilaštvo tereti Miloševića da je dok je bio viceguverner Centralne banake Crne Gore navodno uzimao novac od Kneževića da bi podmitio kontrolore koji su provjeravali poslovanje Atlas i Invest banke Montenegro.

Državno tužilaštvo je najavilo da će sjutra održati konefernciju za novinare na kojoj će saopštiti rezuitate istrage u aferi Atlas.

Podijeli ovaj članak
Ostavite komentar

Komentariši

Vaša email adresa neće biti objavljivana. Neophodna polja su označena sa *