Koliko će koštati Škoda Scala?

Dodajte komentar

Škoda je krajem prošle godine predstavila novu generaciju Rapida ali samo u hečbek verziji i pod novim imenom Scala, uz jasan cilj – da bude konkurentna u “Golf” segmentu.

Slično kao što je učinila prelazom sa Yetija na Karoqa, Škoda i tranzicijom sa Rapida na Scalu želi da ovaj model napravi veliki korak naprijed u svakom pogledu.

Scala je prva škoda na MQB A0 platformi, a u Mladoj Boleslavi se nadaju, tačnije očekuju da će ovaj model u C segmentu zauzeti isto mjesto koje u svojim klasama imaju Octavia i Superb.

Da budu koliko-toliko dopadljivi, kvalitetni, pouzdani ali istovremeno i pristupačni modeli u žestokoj konkurenciji na tržištu.

Atraktivnim dizajnom eksterijera i znatno višim kvalitetnom izrade enterijera uz poslednju riječ tehnologije, Scala bi trebalo da obuhvati prva četiri cilja.

Što se tiče petog, onog koji je možda i ključan s obzirom da je u pitanju najtraženiji segment automobila, bar u Evropi, Škoda će pokušati da početnom cijenom od 17.350 eura za ulaznu verziju sa motorom od 95 KS (cijena se odnosi na Njemačku)

Poređenja radi, osnovna verzija sada već “ugašenog” modela Rapid Spaceback je koštala 16.450 eura.

Međutim, ta verzija će se tek kasnije ponuditi kupcima, Scala će prvo u prodajne salone stići sa 1,0-litarskim TSI sa 115 KS i cijenom od najmanje 21.450 u Ambition paketu opreme.

Za one kojima je potrebno nešto više “konja” u rezervi biće zadužen 1,5-litarski TSI sa 150 KS sa sistemom gašenja cilindra radi ekonomičnosti, a sa početnom cijenom od 25.200 eura sa sedmostepenim DSG automatskim mjenjačem.

Oni skloniji prednostima dizela tu će biti dobro poznati 1,6 TDI sa 115 KS koji ispunjava novi Euro 6d emisioni standard, a njegova početna ceijna će biti 21.500 eura.

Krajem tekuće godine Scala će dobiti i verziju sa pogonom na prirodni gas – 1,0 G-Tech sa 90 KS.

TAGOVI: ,
Podijeli ovaj članak
Ostavite komentar

Komentariši

Vaša email adresa neće biti objavljivana. Neophodna polja su označena sa *