Đurđić se povlači sa mjesta glavnog izvršnog direktora Universal Capital banke

2 komentara

Glavni izvršni direktor Universal Capital banke Đorđe Đurđić saopštio je da se povlači sa te funkcije.

„Cijeneći novonastale okolnosti i izazove sa kojima sam suočen saopštavam da sam odlučio da se povučem sa mjesta glavnog izvršnog direktora Universal Capital banke. Izražavajući puno povjerenje u institucije sistema, ova odluka je moj lični stav zasnovan na moralnim i profesionalnim principima a u cilju zaštite reputacije Univesal Capital banke i njenog većinskog vlasnika i klijenata banke“, navodi se u saopštenju Đurđića.

Takođe, kako je dodao, odluka predstavlja i doprinos reputaciji i stabilnosti bankarskog sektora Crne Gore kao i naporima koja Centralna banka ulaže u tom pravcu.

„Univesal Capital banka je u prethodnom periodu napravila značajne iskorake i ostvarila rast po svim bankarskim parametrima i postavila čvrste osnove za dalji razvoj u tom pravcu. Zahvaljujem svim kolegama iz Banke na profesionalnom i ljudskom odnosu u prethodnom periodu, sa željom da i u buducnosti daju iste napore u cilju daljeg rasta i razvoja banke“, zaključio je Đurđić.

Izvor: Portal Analitika

Podijeli ovaj članak
2 Komentara
  • Dobar potez, iako je iznudjen. Djordje je dobar bankar i dobar čovjek. Želim mu da uspješno riješi slučaj na Sudu, siguran sam da je bio neoprezan, jer je previše vjerovao vlasniku Atlas banke.

  • Veoma dobra, uljudna i kulturna osoba. Moderan bankar, rijetko kolegijalan menadzer. Imao nesrecu da tada preuzme rukovodjenje banke pred kolapsom, u nenormalnom okruzenju i okolnostima. Srecno, Djole.

Komentariši

Vaša email adresa neće biti objavljivana. Neophodna polja su označena sa *