American Express odlazi iz Hrvatske, pola miliona dobija nove Visa kartice

American Express kartice korisnici će moći koristiti do kraja ove godine, a nakon toga biće zamijenjene Visa karticama koje će imati sve postojeće funkcionalnosti i pogodnosti koje je do sada imala American Express kartica, saopštili su iz Privredne banke Zagreb (PBZ) čije je društvo PBZ Card do sada bio hrvatski partner American Expressa.

Nakon što su iz PBZ-a početkom prošle godine objavili da je kompanija American Expressa donijela odluku o napuštanju licencnog poslovanja u EU i da će oko 500.000 Hrvata do kraja 2019. godine ostati bez American Expressa kartice, nejasno je ostalo šta korisnici mogu očekivati.

No, juče je potvrđeno da će PBZ Card i Visa, globalna kompanija s 3,3 milijarde izdanih kartica širom svijeta, proširiti svoju poslovnu saradnju. Nova Visa, za koju iz PBZ-a kažu da je “jedinstvena i nova kartica na hrvatskom tržištu”, dolazi na mjesto American Expressa.

“Do kraja 2019. godine svi dosadašnji i novougovoreni korisnici American Express kartica dobiće novu Visa karticu PBZ Carda, s kojom će u kontinuitetu nastaviti koristiti sve postojeće funkcionalnosti i pogodnosti koje ima njihova American Express kartica te dodatne, nove funkcionalnosti i pogodnosti koje donosi Visa kartica”, navodi se u saopštenju.

Dodatno, ta će nova Visa kartica biti dostupna svim zainteresovanim korisnicima nezavisno od poslovne banke u kojoj imaju otvoren račun, kažu iz PBZ-a.

Check Also

Pandemija povećala ekstremno siromaštvo u svijetu

Zbog pandemije koronavirusa broj ljudi u svijetu kojima je nužna humanitarna pomoć da prežive dostigao …

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *