Proizvodnja u “Radi” odložena za februar

Dodajte komentar

Probna proizvodnja u bjelopoljskoj Fabrici mineralne vode “Bjelasica Rada” trebalo bi da počne sljedeće nedjelje i trajaće do 15. februara nakon čega slijedi komercijalni rad i proizvodnja za tržište, kazao je Dnevnim novinama Boris Rašković, suvlasnik kolašinske kompanije Water Group koja je u martu prošle godine kupila bjelopoljsko preduzeće.

Prema ranijim najavama, testna proizvodnja trebalo je da počne u decembru. Kako tvrdi Rašković, u Water group-u ne očekuju da će više biti kašnjenja u pripremi proizvoda za crnogorsko tržište.

“Manje-više sve je završeno. Ostaju samo finese”, kazao je Rašković, dodajući da će probna proizvodnja trajati deset do 15 dana.

Nakon toga, kako je naveo, slijedi komercijalni rad fabrike i priprema proizvoda za plasman na domaće tržište.

“Oko 1. marta, proizvodi Bjelasice Rade naći će se na tržištu”, rekao je Rašković, navodeći da se u ovom trenutku u fabrici odvija proces štelovanja mašina.

Rašković ističe i da imaju dovoljno sirovine za tri do četiri mjeseca proizvodnje. Kada je riječ o zaposlenima, u procesu proizvodnje je 15 radnika, dok će u distribuciji zaposliti još petoro.

Proces proizvodnje, kako je kazao Rašković, startovaće sa 20 zaposlenih. On navodi i da je Water group do sada sve isfinansirao.

“Još nijesmo podvukli sumu ukupnih finansija u bjelopolj sko preduzeće, ali trenutno možemo reći da, bez sirovine, iznosi nešto više od četiri miliona eura”, rekao je Rašković.

Kako je ranije kazao Dnevnim novinama, fokusirani su na crnogorsko tržište, ali razmišljaju i o širenju na region.

Kolašinska firma Water group, koja u svom vlasništvu ima i fabriku vode Suza, kupila je Bjelasicu Radu za više od milion eura.

Ponuda Water group-a jedina je pristigla na četvrti oglas za prodaju, na kojem je imovina fabrike procijenjena na 2,55 miliona eura.

Stečaj u fabriku Bjelasica Rada uveden je u maju prošle godine na zahtjev radnika, koji više od godinu nijesu primili zarade

Podijeli ovaj članak
Ostavite komentar

Komentariši

Vaša email adresa neće biti objavljivana. Neophodna polja su označena sa *