MK Group investira 500 miliona eura u region

Kompanija MK Group planira da u narednih pet godina investira 500 miliona eura u sektore agrara, bankarstva i turizma u Srbiji i regionu jugoistočne Evrope, izjavio je za Tanjug predsjednik kompanije Miodrag Kostić.

Kostić je na proslavi 35 godina poslovanja kompanije, u Hotelu Sheraton u Novom Sadu, rekao da je MK Group danas lider u hotelijerstvu, agraru, a AIK Banka, takođe članica te grupe, vjerovatno najprofitabilnija banka na ovim prostorima.

„MK Grupa je počela sa troje zaposlenih u jednoj maloj kancelariji, a danas, 35 godina posle, imamo 7.000 zaposlenih i radimo u 74 opštine u Srbiji. Planiramo da u narednih pet godina investiramo u Srbiju i region 500 miliona eura”, rekao je Kostić.

Finansijski direktor MK Group Dušan Radičević osvrnuo se na rezultate ostvarene u protekloj godini, a najavljuje i nove strateške odluke kompanije.

„U prethodnoj godini otvorili smo hotel Šeraton u Novom Sadu, postali smo većinski vlasnik aerodroma „Portorož”, uvećali smo udio u Gorenjskoj Banci, a sada privodimo kraju stratešku odluku o spajanju naših kompanija članica MK Commerce i Agroglobe. Vrlo smo odlučni da u narednim godinama zadržimo lidersku poziciju u jugoistočnoj Evropi u ključnim segmentima našeg poslovanja, agraru, bankarstvu i turizmu”, ističe Radičević.

U prethodnih 35 godina, kaže Radičević, MK je investirala milijardu eura u poslovanje.

Regionalni direktor EBRD za sektor agrobiznisa u centralnoj i jugoistočnoj Evropi Miljan Ždrale kaže da kompanije poput MK Group predstavljaju važne pokretače privrednog i ekonomskog rasta na tržištima Adriatic regiona.

„Na osnovu svega što smo zajedno prošli s menadžmentom MK Group uvjeren sam da ih u budućnosti očekuju još bolji rezultati. Od toga će korist svakako imati i oko 30.000 kooperanata, koji zajedno sa MK Group obrađuju 265.000 hektara obradivih površina”, rekao je Ždrale.

Check Also

Majkrosoft planira da ljude “vraća iz mrtvih” u obliku čet botova

Tehnološki gigant Microsoft podnio je zahtjev za patent koji omogućava „digitalnu reinkarnaciju“ preminulih u obliku …

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *