MK Group investira 500 miliona eura u region

Dodajte komentar

Kompanija MK Group planira da u narednih pet godina investira 500 miliona eura u sektore agrara, bankarstva i turizma u Srbiji i regionu jugoistočne Evrope, izjavio je za Tanjug predsjednik kompanije Miodrag Kostić.

Kostić je na proslavi 35 godina poslovanja kompanije, u Hotelu Sheraton u Novom Sadu, rekao da je MK Group danas lider u hotelijerstvu, agraru, a AIK Banka, takođe članica te grupe, vjerovatno najprofitabilnija banka na ovim prostorima.

„MK Grupa je počela sa troje zaposlenih u jednoj maloj kancelariji, a danas, 35 godina posle, imamo 7.000 zaposlenih i radimo u 74 opštine u Srbiji. Planiramo da u narednih pet godina investiramo u Srbiju i region 500 miliona eura”, rekao je Kostić.

Finansijski direktor MK Group Dušan Radičević osvrnuo se na rezultate ostvarene u protekloj godini, a najavljuje i nove strateške odluke kompanije.

„U prethodnoj godini otvorili smo hotel Šeraton u Novom Sadu, postali smo većinski vlasnik aerodroma „Portorož”, uvećali smo udio u Gorenjskoj Banci, a sada privodimo kraju stratešku odluku o spajanju naših kompanija članica MK Commerce i Agroglobe. Vrlo smo odlučni da u narednim godinama zadržimo lidersku poziciju u jugoistočnoj Evropi u ključnim segmentima našeg poslovanja, agraru, bankarstvu i turizmu”, ističe Radičević.

U prethodnih 35 godina, kaže Radičević, MK je investirala milijardu eura u poslovanje.

Regionalni direktor EBRD za sektor agrobiznisa u centralnoj i jugoistočnoj Evropi Miljan Ždrale kaže da kompanije poput MK Group predstavljaju važne pokretače privrednog i ekonomskog rasta na tržištima Adriatic regiona.

„Na osnovu svega što smo zajedno prošli s menadžmentom MK Group uvjeren sam da ih u budućnosti očekuju još bolji rezultati. Od toga će korist svakako imati i oko 30.000 kooperanata, koji zajedno sa MK Group obrađuju 265.000 hektara obradivih površina”, rekao je Ždrale.

Podijeli ovaj članak
Ostavite komentar

Komentariši

Vaša email adresa neće biti objavljivana. Neophodna polja su označena sa *