Knežević najavio učešće u dokapitalizaciji Atlas banke

Dodajte komentar

Predsjednik Atlas grupe Duško Knežević “spreman je da učestvuje u dokapitalizaciji Atlas banke”, a od privremene uprave će zatražiti da se planski i kontrolisano, a u dogovoru sa akcionarima banke, deblokiraju depoziti i klijentima omogući da redovno posluju preko banke i servisiraju svoje obaveze.

Osim kupovine novih emitovanih 88.710 akcija, kojom kapital ove finansijske kompanije treba da bude uvećan za 22 miliona eura, iz uprave Atlas grupe su u izjavi za agenciju Mina-business istakli da će Knežević tražiti “da se menadžmentu omogući da na savjeto- davnom osnovu učestvuje u upravljanju bankom do dokapitalizacije”.

“Apsolutno je neophodno da nakon dokapitalizacije Centralna banka Crne Gore (CBCG) vrati akcionarima Atlas banku u ne lošijem stanju nego što je to bilo u trenutku uvođenja privremene uprave, sa svim komercijalnim aktivnostima kako su one bile definisane u tom trenutku. Zato smatramo da prethodni koraci u sprovođenju dokapitalizacije moraju biti: dogovorno deblokiranje računa deponenata banke, vraćanje na redovno komercijalno poslovanje i nastavak ostalih redovnih poslovnih operacija koje su prestale uvođenjem privremene uprave”, precizirali su iz Atlas grupe.

Takođe traže da smijenjeni izvršni direktor banke Marko Nikolić bude uključen u donošenje poslovnih odluka.

“Akcionari Atlas i IBM banke su angažovali renomirane revizorske i pravne kuće, koje u ovom trenutku rade na izradi elaborata koji će dokazati svima u postupcima, a i zainteresovanoj javnosti, da su privremene uprave u obije banke uvedene na bazi netačnih i loše interpretiranih, a može se slobodno reći i zlonamjerno definisanih proračuna CBCG i privremene uprave”, dodaju iz ove poslovne grupacije.

Podijeli ovaj članak
Ostavite komentar

Komentariši

Vaša email adresa neće biti objavljivana. Neophodna polja su označena sa *