Google Maps će vam pomoći da izbjegnete kazne za prebrzu vožnju

Dodajte komentar

Google je prije nešto manje od pet godine preuzeo Waze, mobilnu aplikaciju koja vozačima daje informacije o sao0braćaju.

Do sada je iz ovog servisa u Google Maps prešlo nekoliko opcija, poput korisnih informacija o saobraćajnim zastojima ili nezgodama na putu, a sada u Googleu postupno pokreću još neke. Korisnici u nekim zemljama već su primijetili kako u aplikaciji Google Maps dobijaju informaciju o najvišoj dopuštenoj brzini vožnje na putu na kom se nalaze.

Isto tako nekima su se na mapama počele prikazivati i lokacije fiksnih kamera za nadzor brzine vozila, a aplikacija će vozača i zvučnim signalom upozoriti kada se približi području koje je pod ovakvim nadzorom.

Aplikaciju nije potrebno ažurirati da bi se ove informacije prikazale. No, Google će ih očito uvoditi postupno, pa su za sada opcije prikaza brzine i kamera za kontrolu brzine dostupne tek u dijelovima SAD-a, Ujedinjenog Kraljevstva i Danske. Lokacije policijskih kamera mogu se vidjeti i u Australiji, Brazilu, Kanadi, Indiji, Meksiku, Rusiji i Indoneziji – no vrlo je vjerovatno kako će se, kao i ostale funkcionalnosti Google Maps servisa, uskoro polako proširiti i na ostatak svijeta.

TAGOVI:
Podijeli ovaj članak
Ostavite komentar

Komentariši

Vaša email adresa neće biti objavljivana. Neophodna polja su označena sa *