Coca-Cola preuzela Knjaz Miloš?

Dodajte komentar

Kompanija Coca-Cola kupila je fabriku mineralne vode „Knjaz Miloš“ i na taj način osvojila 40 odsto srpskog tržišta mineralnih voda.

Njen najpoznatiji brend „Rosa” ima učešće na tržištu oko 15,7 odsto, a kupovinom ovdašnjeg „Knjaza Miloša“, koji ima 25 odsto udjela u tržišnom kolaču, Coca-Cola se domogla ukupno 40 odsto srpskog tržišta mineralnih voda.

„Knjaz Miloš“ je bio četiri godine u vlasništvu investicionog fonda Mid Europa Partners. Taj investicioni fond, čiji je jedan od partnera i ovdašnji biznismen Andrej Jovanović (nekadašnji vlasnik „Marba”), početkom 2015. je preuzeo posao od „Salforda”, koji je gazdovao „Knjazom” čitavu deceniju. Taj investicioni fond je poentirao u posljednjem minutu u tržišnoj utakmici iz koje je kao gubitnik, u ljeto 2004. godine, izašao naš proslavljeni košarkaš Vlade Divac.

U paketu sa „Knjazom“, taj investicioni fond je iste godine kupio i „Imlek“, „Bambi“, Mljekaru „Subotica“, kao i „Imlekove“ mljekare u Makedoniji, Republici Srpskoj i Crnoj Gori. Vrijednost ukupnog posla bila je 575 miliona eura.

(SEEbiz)

Podijeli ovaj članak
Ostavite komentar

Komentariši

Vaša email adresa neće biti objavljivana. Neophodna polja su označena sa *