Predviđen zakup za 1.100 lokacija, uključujući i kupališta

Dodajte komentar

Krajem prošle godine usvojen je Plan privremenih lokacija u zoni morskog dobra, koji će važiti pet godina. U svim opštinama je došlo do redukcije onih sadržaja koji nijesu primjereni.

Direktor JP Morsko dobro Predrag Jelušić kaže da plan podrazumijeva 120 lokacija manje u odnosu na onaj koji je važio do kraja 2018.

“One lokacije koje po sadržaju i kvalitetu usluga nisu predviđene planom, biće uklonjene”, navodi Jelušić.

Prema njegovim riječima, prednost je što će na vizuelizaciju i materijalizaciju svakoga objekta koji se nalazi u Planu privremenih lokacija morskog dobra gradske arhitekte davati saglasnost o izgledu objekta.

U pripremi su javni pozivi za zakup oko 1.100 lokacija na primorju, uključujući i kupališta u svim primorskim opštinama, a u Morskom dobru očekuju da će za dva do tri mjeseca imati potpisane ugovore o zakupu. Jedna od novina je da će visina ponuđene cijene zakupa odgovarati bankarskoj garanciji, tj. da garancija pokriva iznos cijene koju je zakupac ponudio.

“Tražićemo i kvalitetnije činidbene i bankarske garancije za kompletno izvršavanje posla, jer je riječ o petogodišnjim ugovorima. Ove godine ćemo posebno vrjednovati reference svih korisnika morskog dobra koji budu pravovremeno dobili odobrenje za rad lokalne samouprave. U prethodnom periodu bilo je dosta slučajeva da su se odobrenja za rad dobijala u junu, julu, čak i u avgustu, a cilj nam je da 1. maja svi imaju ugovore. Zato i upućujem apel zakupcima da na vrijeme obezbjede odobrenja za rad kod nadležnih sekretarijata”, poručio je Jelušić.

Podijeli ovaj članak
Ostavite komentar

Komentariši

Vaša email adresa neće biti objavljivana. Neophodna polja su označena sa *