Posjeta Ski centru Vučje veoma dobra (video)

Sezona na Vučju je počela 19 decembra a prvi snijeg i ranije , početkom decembra.. Posjeta ski centru Vučje je bila veoma dobra, naročito u toku novogodišnjih i božićnih praznika, kaže PR Ski centra Vučje, Marija Lalović.

“Trenutno su nam tu još dvije škole skijanja. Sa predrezervacijama smo zadovoljni. Do kraja januara i u februaru, mi smo popunjeni 100 posto i trenutno nam je popunjen kako stari, tako i novi dio”.

Ona je navela i da objekat raspolaže sa 104 ležaja. Gosti na Vučju su iz Podgorice, Nikšića, sa primorja ali i turisti iz regiona, najviše iz BiH, Hrvatske.

“Cijene su na prošlogodišnjem nivou. Oprema je 10 eura za djecu i za odrasle, a sanke su 5 eura i svi gosti našeg motela imaju 20 posto popusta na opremu. Mi nudimo tradicionalnu hranu. Ove godine imamo u ponudi i Domaće ukuse sa Vučja. Mi smo otvorili sušaru i tu proizvodimo domaću kobasicu, pršutu, pečenicu” naglasila je Lalović.
Boris Kosic Sef ski staza na Vucju kaže da je ove godine bilo ogromno interesovanje. “Škole skijanja su počele od 3 januara. Veliki broj djece je organizovano dolazio iz Nikšića, bilo je mnogo djece koja su posjetila naš motel i boravili su tu po pet dana. Postojala je i napredna škola skijanja. Do juče smo imali tu oko 300 početnika koji su svakodnevno trenirali i vježbali sa svojim instruktorima”.

Drago Vujović iz PSD Javorak kaže: “Već petnaestak godina PSD Javorak Nikšić organizuje školu skijanja na terenima sportsko-rekreativnog centra Vučje. Startovali smo 3 januara i sad smo tu sa trećom grupom polaznika i naprednom grupom, tako da imamo polaznike, naprednu grupu i takmičarski pogon. Svakog dana imamo treninge i obuku od najmlađih pa do najstarijih članova. U grupi PSD Javorak ima oko 80 djece”.

Ski centar Vučje raspolaže sa crvenom stazom, postoji staza pored motela dužine kilometar i 250 metara, na kojoj postoji uspinjača, tzv. tanjirača. Raspolaže sa bebi stazom i stazom za početnike koje opslužuju dva ski lifta i postoje dvije takmičarske staze koje još uvijek nije u funkciji, tj.crne staze. Trenutno ima oko tridesetak centimetara snijega.

Check Also

Ulcinj dobija turistički kompleks sa pet zvjezdica nadomak Valdanosa (video)

Ulcinj će dobiti turistički kompleks sa pet zvjezdica na brdu Mavrijan nadomak Valdanosa, čiji kapaciteti …

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *