Naslovne strane dnevnih novina za 19. januar – Najvažnije vijesti iz ekonomije

Dodajte komentar

Dnevne novine

Ni stečaj u Atlas banci ne može ugroziti bankarski sektor

“Građani su pravilno razumjeli da je kriza u Atlas i IBM banci izolovana od ukupnog sistema i prije svega uzrokovana internim problemima u tim bankama. Kao rezultat takve percepcije javnosti nismo osjetili nikakvu nervozu kod klijenata Hipotekarne banke, identična situacija je i u ostalim bankama. Zanimljivo je da su se ukupni depoziti bankarskog sektora povećali za 10 miliona eura u periodu nakon uvođenja privremenih uprava”, kaže u intervjuu Vikend novinama Esad Zaimović, predsjednik Upravnog odbora Udruženja banaka Crne Gore i glavni izvršni direktor Hipotekarne banke.

NADMAŠIĆEMO REZULTATE PRETHODNE ZIMSKE SEZONE

Nije tajna da je turista na skijanju mnogo veći potrošač od onoga koji odmara na plaži. Za plažu su vam dovoljni peškir, kostim, papuče i eventualno ako hoćete još suncobran i ležaljku. Na skijanje ne možete bez od ijela, skija, cipela, ski-pasa… I ne samo to. Zimski turista je bolji potrošač i u hotelu, jer zbog kratkog skijaškog dana, duže boravi u smještajnom objektu.

Rakčević i Česi Institutu u Igalu ponudili 28 miliona eura ulaganja

Konzorcijum češke kompanije Philibert i crnogorskog hotelsko-turističkog preduzeća (HTP) Vile Olive, osnivača Žarka Rakčevića, ponudio je investiciju od 27,94 miliona eura u Institut za medicinu, rehabilitaciju i reumatologiju Dr Simo Milošević” kao i deset miliona za kupovinu 56,48 odsto akcija tog preduzeća, saopštili su juče predstavnici konzorcijuma.

Dan

Pobjeda

Struktura depozita će odrediti kupcapdficon

Vrijeme za zatvorenu dokapitalizaciju Atlas banke počelo je da teče juče i u narednih 35 dana će se znati da li će postojeći akcionari uložiti 22 miliona eura i spasiti banku. Ako to ne urade oni, privremena uprava će dokapitalizaciju ponuditi trećim licima. Ako i tada ne bude interesa, postavlja se pitanje da li će država, po ugledu na Sloveniju i Austriju u slučaju NLB i Hipo banke, ozdraviti banku i kasnije je prodati.

Povlašćenim proizvođačima 13 miliona eura

Povlašćenim proizvođačimaje, na ime podsticaja za proizvodnju električne energije iz obnovljivih izvora, u prošloj godini isplaćeno 13,27 miliona eura, što je 193 posto, odnosno 8,75 miliona eura više u odnosu na 2017. godinu, pokazuju podaci Crnogorskog operatera tržišta električne energije (COTEE). Povlašćeni proizvođači su lani proizveli 244,62 miliona kilovat-sati električne energije.

Borba protiv sive zone u turizmu

Crna Gora će imati podršku Velike Britanije u podizanju poreske discipline kroz zajednički projekat suzbijanja sive ekonomije, saopšteno je na sastanku ministra održivog razvoja i turizma Pavla Radulovića i britanske ambasadorke Alison Kemp. Zajednički je ocijenjeno da je neophodno pojačati kontrole rada turističkih poslenika i unaprijediti funkcionisanje lokalnih saopšteno je iz resornog ministarstva. Radulović je kazao da se intenzivno pravi baza podataka izdavalaca privatnog smještaja koji nijesu registrovani.

Vijesti

Podijeli ovaj članak
Ostavite komentar

Komentariši

Vaša email adresa neće biti objavljivana. Neophodna polja su označena sa *