MasterCard neće dozvoljavati automatsko naplaćivanje usluga po isteku probnog perioda

Dodajte komentar

Mnogi korisnici su prethodno pravili greške, te zaboravljali da otkažu pretplatu na neku uslugu ili aplikaciju prije isteka probnog perioda. MasterCard planira da ih ubuduće štiti od plaćanja za usluge koje možda i ne žele, te će kompanije nakon isteka besplatnog perioda morati da dobiju još jednu dozvolu kako bi naplatili uslugu.

Sistem će funkcionisati tako što će korisnici kao i do sada prilikom registrovanja naloga za neku uslugu davati podatke o načinu plaćanja, da bi, pošto probni period istekne, od provajdera dobijali SMS poruku ili mejl koji ih obavještava da uplata mora da bude izvršena kako bi nastavili sa korišćenjem usluge. Poruka će uključivati informacije o cijeni, datum plaćanja, te ime kompanije, a podaci će morati da budu jasni i vidljivi kako bi korisnici tačno znali na šta pristaju. Pored toga će provajder biti u obavezi da pruži uputstvo za otkazivanje usluge, a u slučaju da korisnik ne želi da izvrši uplatu.

Nakon toga će kompanije biti u obavezi da o načinima plaćanja korisnike obavještavaju na mjesečnom nivou, što će omogućiti da se lakše prate uplate, te promjene u cijenama.

Podijeli ovaj članak
Ostavite komentar

Komentariši

Vaša email adresa neće biti objavljivana. Neophodna polja su označena sa *